Ceka se odluka o ostanku Budicina u Istri 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri slobodna dana što ih je Igor Pamic dao svojim pulenima nakon povratka s Rogle brzo su "iscurila" i u utorak ce nogometaši Istre 1961 s dva treninga zapoceti "akciju Hajduk". Pet je dana preostalo do pocetka nove sezone.

Na njenom kraju cak ce cetvrtina prvoligaša napustiti elitni razred hrvatskog nogometa, a u takvoj situaciji svaki krivi korak teško ce biti nadoknadiv i stoga ce ulazak u sezonu biti jako važan. Svjesni su situacije bili i u pulskom klubu u kojem nisu bez razloga odabrali Roglu kao destinaciju na kojoj su tijekom proteklih 13 dana dobili skoro sve što su i ocekivali.

- Ni sam ne znam koje su mi ovo bile pripreme na Rogli u mojoj igrackoj karijeri, mislim osme, ali nemojte me držati za rijec, rekao je Fausto Budicin, najiskusniji clan pulske igracke ekspedicije koja je boravila u Sloveniji.

U Sloveniji je Istra 1961 odigrala pet susreta. Odmah po dolasku svladala je slovenskog prvoligaša HIT Goricu, potom pretrpjela dva poraza od ukrajinskih prvoligaša Volin Lutska i Hoverle Užhorod, zatim svladala slovenskog treceligaša Zrece, da bi ogled sa slovenskim drugoligašem Dravinjom prekinule vremenske nepogode.

- Što se tice moje zdravstvene situacije, uspio sam izdržati pripreme bez problema, a što se tice igracke strane, ipak sam sedam mjeseci bio bez pravog nogometnog treninga i to se moralo primijetiti. Duga je to pauza i treba proci neko vrijeme da udem u pravu formu. Najvažnije je u cijeloj ovoj prici da sam sve uspio izdržati i da se puno bolje osjecam nego što je bilo na pocetku ovih priprema.

Sad cemo vidjeti što ce o tome reci glavni i odgovorni, predsjednik Mihail Šceglov i trener Igor Pamic. Dogovor je bio da Budicin odradi pripreme i ako izdrži sve napore koji pred njega budu postavljeni, trebali bi sjesti za stol i pokušati se dogovoriti oko uvjeta za potpisivanje novog ugovora. Ako se potom sve strane slože, to bi trebalo znaciti da ce nogometaš koji je u prošloj sezoni 13 puta predvodio suigrace prilikom izlaska na teren, najviše od petorice igraca koji su oko ruke nosili kapetansku vrpcu, ostati dijelom "zeleno-žute" svlacionice. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter