Ceka se nalaz vještaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon reakcije stanara Šandaljske 5 zbog pojave pukotina na njihovoj zgradi uslijed radova koje je obavljala teška mehanizacija angažirana na proširenju obilaznice, ocito ce vještaci morati utvrditi zbog cega su one nastale. Izvještaj vještaka cekaju i gradske službe, prema priopcenju koje smo dobili.

S obzirom na to da Grad ne posjeduje podatke koji bi potkrijepili tvrdnju stanara o karakteru nastalih pukotina, za sada nadležni ne žele komentirati oštecenja. Istice se tek da se radovi izvode prema projektnoj dokumentaciji i opcim tehnickim uvjetima te da to ne bi trebao biti uzrok pukotinama na okolnim zgradama.

"Cekamo što ce vještaci reci da bismo vidjeli jesu li oštecenja na zgradi rezultat radova na obilaznici ili gradnje zgrade. Nekako se cini cudnim da zgradu kod koje se trebaju poštivati standardi izgradnje da bi bila otporna na potres oštete vibracije stroja koje nisu takve jacine", smatra procelnik Damir Prhat.

I dok ce vještaci odluciti koji je uzrok pukotinama na vanjskom dijelu zgrade i nekoliko stanova u Šandaljskoj 5, pitanje zvucnog zida izmedu proširene obilaznice i zgrade tumaci se dvojako. Stanari zahtijevaju postavljanje uobicajene prepreke, no, prema projektu, na tom dijelu bit ce postavljen zeleni pojas.

U priopcenju gradskih službi navodi se da je izvodenje zvucne i fizicke barijere planirano u projektnoj dokumentaciji, i to sadnjom cempresa od oko tri metra. U nastavku priopcenja piše da drugi vidovi zvucnih i fizickih barijera prema zgradi u Šandaljskoj 5 u projektnoj dokumentaciji obilaznice nisu ni postojali, kako su tvrdili stanari.

Upravo su se zbog zelenog pojasa, umjesto zvucnog zida koji ce se postaviti do same granice parcele gdje je smještena zgrada, bunili stanari. No, s obzirom na to da sami tvrde da u zgradi živi mnogo djece, ne bi bilo naodmet na zidic parkirališta postaviti dovoljno cvrstu ogradu jer ce se prometnicom odvijati gust promet.


Podijeli: Facebook Twiter