Cehoku jednomjesecni istražni zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Varaždinskom gradonacelniku Ivanu Cehoku te vlasniku tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davoru Patafti i clanici uprave T7 Grupe Narcisi Huljev, koje USKOK tereti da su malverzacijama pri kupnji i prodaji nekretnina oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna, sutkinja istrage zagrebackog Županijskog suda Jadranka Mandušic poslijepodne je odredila jednomjesecni istražni zatvor.

Zatvor im je odreden zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, rekla je Hini sutkinja Jadranka Mandušic. Braniteljica Ivana Cehoka, odvjetnica Jasna Novak najavila je žalbu na odluku o odredivanju zatvora.

U sklopu istrage koju je USKOK pokrenuo protiv njih bit ce saslušano 40-ak svjedoka i gradevinski vještak. Doznaje se da su se prije dovodenja na sud u USKOK-u branili šutnjom. Iako je u tom slucaju više okrivljenih, USKOK je istražni zatvor tražio samo za Cehoka, Pataftu i Huljev.

Istragu protiv Ivana Cehoka, Davora Patafte i direktora komunalnog poduzeca Varkom Tomislava Kezelja, USKOK je prema neslužbenim informacijama pokrenuo još 2010. Jucer je pak istragu proširio protiv Cehoka, Patafte, Huljev, bivšeg varaždinskog gradonacelnika Hrvoja Vojvode i tvrtki T7 Grupa i T7 Vis.

Cehoka i suosumnjicene tereti se da su se od svibnja 2008. povezali u zajednicko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Cehoka se sumnjici da je zlouporabio položaj jer je kao gradonacelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zakljucivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su uz pomoc sudskog vještaka vrijednost zemljišta, koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom, procjenjivali na znatno vece iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su vec ranije izvještavali, a Cehok je to u više navrata opovrgavao. Uoci uhicenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeca o kupovini i zamjeni zemljišta. Uhicen je nakon što mu je Hrvatski sabor jucer ukinuo zastupnicki imunitet.


Podijeli: Facebook Twiter