Cehok u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Varaždinski gradonacelnik i nezavisni saborski zastupnik Ivan Cehok, kojem je Sabor danas poslijepodne skinuo zastupnicki imunitet, izašao je oko 17.30 sati iz varaždinske Gradske vijecnice i s policijskim službenicima USKOK-a automobilom otišao u Zagreb.

Cehok je novinarima prije odlaska rekao da nije uhicen, no neslužbeno se doznaje da ce prenociti u jedinici za zadržavanje na Sjenjaku i najvjerojatnije sutra ujutro biti odveden na ispitivanje u USKOK.

Policijski službenici USKOK-a su vec ujutro došli u Cehokovu kucu iz koje je u njihovoj pratnji izašao oko 11.30 sati, nakon što je Mandatno-imunitetno povjerenstvo prihvatilo zahtjev USKOK-a da mu se skine zastupnicki imunitet.

Taj zahtjev je poslijepodne prihvatio Sabor. USKOK je skidanje imuniteta tražio da bi ga se moglo uhititi zbog sumnje da je pocinio kaznena djela udruživanja radi pocinjenja kaznenih djela te tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Na izlasku iz kuce izjavio je da se radi o stvarima koje su vec istražene.

Neslužbeno se doznaje da se Cehoka istražuje zbog slucaja varaždinske tvrtke Vis kojoj je navodno omogucio monopolisticki položaj u zbrinjavanju komunalnog otpada u Varaždinu na štetu gradske komunalne tvrtke Varkom. Navodno ga se istražuje i zbog sumnji u nezakonitosti oko zamjene vrjednijeg gradskog zemljišta kod varaždinskog groblja za manje vrijedno, kao i poslova vezanih uz projekt mehanicko-biološke obrade otpada.

Prije nego je krenuo prema Zagrebu, Cehok je oko dva sata izbjegavao medije. Oko 17.20 sati je automobilom dovezen u vijecnicu iz koje je nedugo nakon toga krenuo prema Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter