"Čefuri raus!" premijerno za pulsku publiku

Scena iz filma 'Čefuri raus!'
Scena iz filma 'Čefuri raus!'

Film Gorana Vojnovića "Čefuri raus!", ekranizacija njegove istoimene hit-knjige, sutra će premijerno biti prikazan pulskoj publici u kinu Valli u 19 sati. Pulskoj premijeri prisustvovat će i sam autor, koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja publike.

Pula je, usput, grad u kojem je odrasla autorova majka, i u kojem danas živi njegova teta. Goran je kao klinac ljeti boravio kod bake i djeda u Puli, u Ulici Dinka Vitezića, a kako sam govori, Pula mu je, nakon Ljubljane, drugi grad po važnosti u njegovu životu.

"Čefuri raus!" je opora 100-minutna filmska priča ne bez oslobađajućeg humora, koja progovara o odrastanju četiri mlada Slovenca "jugoslavenskog" porijekla u predgrađu Ljubljane, i koje, kao i njihove roditelje-doseljenike, pogrdno nazivaju "čefuri". Glavni junak, 17-godišnji Marko, talentirani je košarkaš, no posvađa se s trenerom i prekida s treninzima te sa svojim prijateljima zapada u sve veće probleme, što izaziva sukob s ocem (Emir Hadžihafizbegović) koji polaže sve nade u sportsku karijeru svog sina u kojoj vidi izlaz iz  teške ekonomske situacije u kojoj se njihova obitelj nalazi.

Film prati i dobra glazba; birao ju je redatelj: Dubioza kolektiv, Kultur Shock, Edo Maajka, Goribor, Zoster, Repetitor, Magnifico. Vojnović je na scenariju ovog filma surađivao s legendarnim Abdulahom Sidranom ("Sjećaš li se Dolly Bell", "Otac na službenom putu").

Cijena ulaznice za sutrašnju premijeru iznosi 10 kuna, a za sve ostale projekcije cijena je redovna. Film je na programu Kina Valli od 21. do 25. veljače. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter