Cedo Prodanovic branit ce Sanadera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obrani Ive Sanadera, koji je u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska, prikljucio se zagrebacki odvjetnik Cedo Prodanovic, potvrdili su Hini Prodanovic i odvjetnik Goran Suic, koji od pocetka slucaja zastupa Sanadera.

Prodanovic, kojem je Sanader jucer potpisao punomoc, rekao je da je njegov branjenik istegnuo nogu, ali da je u dobroj kondiciji i fizickom stanju te da je spreman za povratak.

"Ima gips na nozi, krece se u kolicima ili se služi štakama. Sve drugo je uredu, u dobroj je kondiciji i fizickom stanju te je spreman za povratak", kazao je Prodanovic.

Sanader, kojeg hrvatsko pravosude tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slucajeva, nedavno je odlucio da ce na rocištu 21. lipnja u Linzu zatražiti hitan postupak izrucenja Hrvatskoj. Vijece Vrhovnog zemaljskog suda u Linzu raspravljat ce 21. lipnja o izrucenju Sanadera Hrvatskoj, pošto je sud u Salzburgu 9. svibnja odlucio da se Sanadera može izruciti. Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan ranije se žalio na tu odluku.

Suic je najavio da ce Sanaderu sutra doci u posjet njegov austrijski odvjetnik s kojim ce dogovoriti nacin tehnickog provodenja žalbenog rocišta, odnosno hoce li žalbu na odluku o izrucenju povuci prije rocišta ili na rocištu.

Prodanovic je pak rekao da se izrucenje Sanadera Hrvatskoj može ocekivati relativno brzo, odnosno nekoliko dana nakon žalbenog rocišta. Po dolasku u Hrvatsku Sanader ce biti ispitan u USKOK-u nakon cega ce imati pravo uvida u spis. Bivši hrvatski premijer uhicen je lani, 10. prosinca u Austriji po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Hrvatska Sanadera tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slucajeva. Istražuje se njegova uloga u slucaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeca izvuceno više milijuna kuna. Nadalje u slucaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slucaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. U meduvremenu, protiv njega se vodi istraga i u Austriji, zbog sumnje u pranje novca.


Podijeli: Facebook Twiter