CD "Iza kruga": Osebujan glazbopis


"Iza kruga", s podnaslovom "Od serenade do romance", naziv je CD-a, obiteljskog proizvoda pijanistice Vesne Ivanović Ocvirk i njezinog supruga Damira D. Ocvirka, na kojem je gostovao poznati, danas pokojni violinist Edo Pečarić. Djela koja se nalaze na CD-u snimljena su prije deset godina u porečkoj Eufrazijani i riječ je o autentičnoj snimci, bez dodatnih audio prepravki.

Edo Pečarić bio je jedan od osnivača Zagrebačkih solista, profesor prve generacije egipatskih violinista, koncert-majstor raznih europskih orkestara, važan protagonist hrvatskog glazbenog života koji se bio umirovio u Istri.

Tako je nastala i suradnja s pijanisticom Vesnom Ivanović Ocvirk, profesoricom klavira u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova i na Sveučilištu Jurja Dobrile, voditeljicom Istarske glazbene scene mladih. Osim što ova pijanistica organizira brojna kulturna i koncertna zbivanja s mladim glazbenicima, od "Vesna, glazbene mladice", "Pulski glazbenici Puli", "Fažanski sutoni" pa sve do "Poluotoka radosti", surađuje i s brojnim glazbenicima raznih generacija.

Gotovo pa slučajan susret s ovim velikim violinistom, rezultirao je obiteljskim prijateljstvom te suradnjom, šetnjom kroz razne glazbene žanrove.

Bogatu su šetnju raznim glazbenim žanrovima odabrali Ivanović Ocvirk i Pečarić, od romantičnih i suptilnih nota Beethovena, do melankoličnog raspoloženja prisutnog kod Čajkovskog, strastvenije Sarasateove "Romance" ili pak Tosellijeve "Serenade". Sve to uz autorske pjesme Damira D. Ocvirka naslovljene "Iza kruga", "Pismo", "Prah u očima", "Milojčica", "Ulica gubitnika", "Mediterraneo (Lavinia)", "Božji sud" i "Slikarica".

Za glazbeno uobličenje zaslužan je Aldo Spada, a omot je izradio Miran Spada. (Vanesa BEGIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter