Cyber napad iz Sirije na vodovodni sustav u Izraelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizacija koja djeluje pod nazivom Sirijska elektronička vojska prije dva tjedna izvela je cyber napad na vodovodni sustav u Haifi, trećem po veličini gradu u Izraelu, rekao je u subotu izraelski stručnjak.

- Neuspješni napad izvela je organizacija Sirijska elektronička vojska, no ne znamo tko stoji iza nje, rekao je profesor Yitzhak Ben-Izrael, predsjednik nacionalnog vijeća za istraživanje i razvoj, prenosi izraelski radio.

Napad je izveden u znak odmazde zbog nekoliko zračnih napada što ih je izraelska vojska izvela u Siriji od početka godine, rekao je Ben-Izrael, profesor sveučilišta u Tel Avivu i bivši savjetnik predsjednika izraelske vlade Benjamina Netanyahua za pitanja cyber ratovanja, ne objavivši pojedinosti.

Profesor Ben-Izrael izjavio je da se gotovo u svakom trenutku izvede nekoliko stotina cyber napada na vojne informatičke sustave, informatičke sustave tvrtki za energetiku i prijevoz, a čest cilj su i financijske institucije poput banaka ili izraelske burze.

- Prije četiri mjeseca Sirijska elektronička vojska izvela je napade na izraelski list Haretz i na informatički sustav ministarstva prijevoza.

Skupina koja je na strani režima Bašara al-Asada na svojoj internetskoj stranici je objavila da brani arapski sirijski narod od kampanja što ih provode arapski i zapadni mediji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter