Cazin: Prekinut lanac prostitucije, žrtve i maloljetnice iz Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu da je na podrucju Velike Kladuše i Cazina u sjeverozapadnoj Bosni provedena velika policijska akcija u kojoj je privedeno više osoba zbog sumnje da su umiješane u trgovinu ljudima, organiziranje prostitucije i nezakonite prekide trudnoce.

Kako se navodi u priopcenju objavljenom u Sarajevu, medu privedenima je i jedan lijecnik te zaposlenik u lijecnickoj ordinaciji. Tužiteljstvo BiH istice da su medu oštecenima i malodobne osobe pa zbog njihove zaštite nije moguce objaviti više podataka.

Lokalni mediji objavili su da je rijec o mreži cije su žrtve bile malodobne djevojke iz Hrvatske i BiH. Te su djevojke dovodene u Cazin, gdje su po danu radile kao konobarice, a potom su prisiljavane na prostituciju.

Banjalucke Nezavisne novine navode u srijedu da su središta prostitucije bili ugostiteljski objekti Sport i Alf, smješteni u središtu Cazina i u neposrednoj blizini lokalne policijske uprave.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) u utorak su zbog toga uhitili Senada Tahirovica, vlasnika ovih lokala, te ginekologa Envera Pehlica koji u Velikoj Kladuši ima lijecnicku ordinaciju.

Izvor blizak istrazi kazao je Nezavisnim da je upravo Pehlic obavljao pobacaje malodobnicama koje su bile prisiljavane na prostituciju.

Tahirovic, koji je i vlasnik jedne zaštitarske agencije u Cazinu 2010. godine, uvjetno je osuden na dvije godine zatvora zbog krijumcarenja ljudi prema zapadnoj Europi.


Podijeli: Facebook Twiter