Cavoglave: Kamenovana ekipa HTV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novinarska ekipa Hrvatske televizije napadnuta je u Cavoglavama, odakle je izvještavala o paralelnoj proslavi «Oluje». Grupa okicena ustaškim kapama kamenovala je snimatelja Krešimira Morica i novinarku Ivonu Ramadžu, uz vrijedanje i prijetnje smrcu.

Ekipu HTV-a od daljnjih napada branili su organizatori proslave, dok su se pokušavali izvuci iz obruca u išcekivanju policije. Prema izjavi šokirane novinarke, redari su im zabranjivali snimanje grupa s ustaškim obilježjima. O kakvoj je atmosferi u Cavoglavama bila rijec, svjedoci cinjenica da se i u službenim šatorima pjevalo ustaške pjesme.

Proslava «Oluje» u organizaciji Marka Perkovica Thompsona u rodnom mjestu i ove je godine po broju posjetitelja višestruko nadjacava kninsku. Nakon središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu mnogi su odmah sjeli u automobile i zaputili se prema Cavoglavama gdje su uz Thompsona i Mate Bulic, Vedran Mlikota, neki generali, visoki vojni casnici i osobe iz javnog života.

U Cavoglavama, gdje cijelo mjesto živi za ovaj dan, Thompson je ugostio i gradonacelnika Zagreba, Milana Bandica. U popodnevnim satima promet prema tom mjestu blokiran je zbog prolaska višekilometarske kolone bikera medu kojima je bio i znatan broj rijeckih i pulskih registracija te desetaka autobusa iz svih krajeva Hrvatske.

Cavoglave su okicene zastavama, selo krase golemi posteri pokojnih predsjednika Franje Tudmana i ministra obrane Gojka Šuška te generala Ante Gotovine i Mirka Norca, a medu grupama posebno su se isticale one s ustaškim obilježjima.


Podijeli: Facebook Twiter