Cave raspustio Grinderman

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grinderman, sada vec legendarni off-side projekt Nicka Cavea, više ne postoji! "Toliko od Grindermana. Gotovo je, vidimo se ponovo za 10 godina", kazao je Cave u subotu navecer pred 12 tisuca obožavatelja na festivalu Meredith u australskoj Viktoriji, objavljujuci kako je to bio zadnji nastup Grindermana. Vijest o raspuštanju Grindermena prvi je objavio alternativni australski portal Mess+Noise.

Grinderman je Cave formirao 2006., zajedno s Warrenom Ellisom, Martynom Caseyem i Jimom Sclavunosom. Iako su sva trojica clanovi i Bad Seedsa, prateceg Caveovog benda, Grinderman je teško pomiriti sa zvukom Bad Seedsa. Grinderman je punokrvni i pomalo pojednostavljeni rock bend, s ogoljenim krugom tema u kojima nema mjesta za uobicajenu Caveovu opsjednutost ljubavlju i bogom.

Bez obzira na karizmu, Cave je u Grindermanu samo jedan od jednakih. Ime je bend dobio po naslovu pjesme "Grinder Man Blues" legendarnog blues majstora Memphisa Slima. "Grinderman" na engleskom jeziku doslovno znaci brusac, no u slengu tako nazivaju covjeka velike seksualne energije.

Grinderman je dosad objavio dva albuma, jednostavnog naziva "Grinderman" i "Grinderman 2". Promovirajuci drugi album, Grinderman je prošlog lipnja nastupio na INmusic festivalu u Zagrebu. Raspuštanje Grindermana podudarilo se s najavama izlaska novog albuma Bad Seedsa, koje je Cave najavio za 2011. godinu. Zadnji album Cavea i njegovog maticnog benda, "Dig, Lazarus, Dig!!!", objavljen je još 2008.


Podijeli: Facebook Twiter