Castropola s izlazom i nove propusnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vracanje jednosmjernog prometa Ulicom Castropola i proboj na Giardine najcešci je prijedlog gradana od onih koji su pristigli u redakciju Glasa Istre, nakon što su pozvani predlagati rješenja za prometnicu u starogradskoj jezgri.

Uz proboj na Giardine, gradani su zahtijevali strogu reviziju propusnica, koje bi se dodijelile iskljucivo stanarima Castropole, te odustajanje od kružne prometnice koja bi prolazila izmedu Arheološkog muzeja i Malog rimskog kazališta.

Iz priloženih prijedloga evidentno je da je zastupljeno više razlicitih razmišljanja. A upravo više rješenja i jest problem Castropole, pogotovo što ni jedna gradska vlast u posljednjih 15 godina nije uspjela kvalitetno provesti nijedno od njih.

Jednako je evidentno i da su gradani zauzeli cvršci stav i da bi se gradska uprava po pitanju rješavanja problema u Ulici Castropola mogla povesti za tim primjerom. Ako ništa drugo, onda barem u reviziji propusnica, kojih je trenutno izdano 520, a stanari Castropole posjeduju oko 350 vozila.


Podijeli: Facebook Twiter