Castropola bez rampe, s placanjem parkinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli na podrucju Kaštela, tocnije u Ulici Castropola, i usponima na Kaštel i Svetog Stjepana uvodi se nova organizacija prometa. Uklonit ce se rampe na ulazu u Ulicu Castropola i uvesti parkiranja na kolniku gdje to širina prometnice dozvoljava. Parkiranje u Castropoli bit ce dozvoljeno iskljucivo na oznacenim parkirnim mjestima i bit ce pod naplatom, a mjesta ce se svrstati u drugu zonu. Na neoznacenim mjestima parkiranje ce biti zabranjeno i kažnjivo.

- Promet u Castropoli najveci je problem prometa u gradu. Dosadašnji sustav bilo je teško kontrolirati i organizirati. Vidjet cemo hoce li ovo rješenje dovesti do poboljšanja ili cemo morati tražiti nova rješenja, obrazložio je odluku gradonacelnik Boris Miletic.

Ulazak u Castropolu omogucit ce roditeljima lakši dovoz djece do vrtica ili strankama posjet mirovinskom. U gradskoj upravi smatraju da ce ovime riješiti i dugogodišnji problem stanara Kaštela.

-  Oni ce imati mogucnost kupiti mjesecne (50 kuna) ili godišnje (400 kuna) parkirne karte. Do sada je bilo oko 630 izdanih kartica za prolaz u Castropolu i na besplatno parkiranje je dolazilo mnogo vozila, cak su i institucije koje rade na tom podrucju imale previše kartica. Bili smo suoceni s dodatnim zahtjevima za izdavanje kartica i tako se više nije moglo jer vozila hitne pomoci ili vatrogasaca više tuda nisu mogli prometovati, kaže procelnik Damir Prhat.

Opcenito, ubrzo cemo gradanima, kroz e-Konzultacije, ponuditi cjeloviti sustav parkiranja na podrucju Grada Pule te  primati njihove prijedloge i primjedbe i zajedniclki donijeti zakljucak. Možda cemo, primjerice, stanarima gdje je parkiranje pod naplatom pojeftiniti povlaštene godišnje karte, zakljucuje Prhat. (Goran ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter