Cassano: Modric za Hrvatsku što i Messi za Barcelonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prolom oblaka u Krakovu primorao je novinare na polusatno cekanje u "Casa Azzurri", ali isplatilo se. Antonio Cassano bio je u sjajnoj formi i nakon konferencije slikao se sa svakim tko je pri ruci imao fotoaparat...

- Kako protiv Hrvatske?

- Najvažnija utakmica. Igrat cemo kao protiv Španjolske, pobjedom se približiti drugom krugu. Hrvatska nogometna škola je raskošna, ova reprezentacija je cvrsta, takticki veoma zrela. Talijanska disciplina, ali i maštovitost.

- Tko je najopasniji, kljuc utakmice?

- Ako zaustavimo Modrica, obavili smo dobar dio posla. Modric je za Hrvatsku ono što je Messi za Barcelonu. Najbolji igrac. Njegove noge su dirigentske palice. Impresivna je njegova lakoca igranja.

- Imate li u nogama 90 minuta?

-
Treniran i igram svaka cetiri dana, dakle trošim se. Nisam nastupao pet mjeseci, treba vremena. Zadovoljan sam sa 70 minuta.

- U napadackom tandemu s Balotellijem ili Di Nataleom?

- Necu vam kazati... Meni je svejedno. Problem je samo u tome što ako igraju Balotelli i Di Natale, mene nema u sastavu. Ali izbornik Prandelli je toliko dobar strucnjak da zna što je najbolje za momcad.

Antonio je ostavio dojam zabavljaca, sasvim drukciji od onih situacija "ulicara" uz sumnjivih cetvrti Barija, ili prgavog igraca koji na terenu ne poštuje ni trenera, ni suparnike, ni suigrace... Prandelli zna zbog cega ima strpljenja. (Orlando RIVETTI)


Podijeli: Facebook Twiter