Casopis Ice&Pice treci na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski enogastro casopis Gourmand, jedan od najpoznatijih te vrste u svijetu, proglasio je hrvatski specijalizirani casopis za kulturu stola Ice&Pice trecim najboljim na svijetu dodijelivši mu istoimenu nagradu Gourmand 2011., doznaje se od vlasnika i izdavaca Ica&Pica Damira Fabijanica.

Nagrada je casopisu Ice&Pice urucena prošli tjedan u Parizu u sklopu manifestacije "Gourmand World Cookbook Awards" održane tijekom pariškog sajma kulinarskih knjiga "Paris Cookbook Fair" koji se održavao od 7. do 11. ožujka.

Boljim od hrvatskog bili su, kako navodi Fabijanic, americki casopis "Lucky Peach" te austrijsko-njemacki "Falstaff" koji su na prvom odnosno drugom mjestu, dok je vrijedan rezultat ostvario i splitski pisac Srecko Lorger cija je knjiga "Sve je to jena kužina" proglašena cetvrtom na svijetu u svojoj kategoriji.

Casopis Ice&Pice izlazi od 2007. svaka dva mjeseca, izdaje ga istoimeni nakladnik iz Zagreba (Ice&Pice d.o.o.), a naklada mu se krece od 15 do 17 tisuca primjeraka.

Od toga se, kako isticu iz tog casopisa, oko 10 tisuca primjeraka šalje na razlicite adrese hotelskih kuca, restorana, tvrtki, institucija i drugih, a oko pet tisuca je u slobodnoj prodaji.

Osim Hrvatske nalaze se i na slovenskom tržištu, a u svakom broju imaju i tematske stranice na engleskom jeziku o tradicijskoj kuhinji i portrete vinara.


Podijeli: Facebook Twiter