Casopis "Ice & Pice" nominiran za oskara u gastro izdavaštvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Specijalizirani hrvatski casopis za kulturu stola "Ice&Pice" nominiran je medu cetiri najbolja "food" magazina u svijetu za nagradu "Gourmand 2011" koju dodjeljuje istoimeni francuski casopis, jedan od najpoznatijih te vrste u svijetu.

U ovogodišnjem izboru ima ukupno 283 finalista iz 71 zemlje, a pobjednici ce biti proglašeni 6. ožujka, dan uoci pocetka Pariškog sajma kulinarskih knjiga, na kojemu ce ujedno biti izložena i sva literatura-finalista ovogodišnjeg izbora.

Uz "Ice&Pice" za nagradu "Gourmand 2011" nominirani su još austrijsko-njemacki casopis "Falstaff", nizozemski "Bouillon Culinaire" te americki "Lucky Peach".

Istu nagradu za 2010. dobio je kultni americki casopis "Gastronomica". Casopis "Ice&Pice" izlazi od 2007. svaka dva mjeseca. Oko 10 tisuca primjeraka šalje se na razlicite adrese hotelskih kuca, restorana, tvrtki, institucija idrugih, a oko pet tisuca je u slobodnoj prodaji. Osim Hrvatske nalaze se i na slovenskom tržištu, a u svakom broju imaju i tematske stranice na engleskom jeziku o tradicijskoj kuhinji i portrete vinara.


Podijeli: Facebook Twiter