Casne protiv sudenja vjerouciteljici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz podršku skupine gradana s vjerskim, katolickim stavovima u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljen proces protiv Jelene Mudrovcic, vjerouciteljice Osnovne škole Bartola Kašica, koju je udruga "Kontra" prijavila jer je u listopadu 2009. na satu vjeronauka izjavila da je homoseksualnost bolest.

Vjerouciteljica, koja nije došla na sudenje buduci da joj je suprug Mile Mudrovcic, inace ravnatelj škole Bartola Kašica doživio moždani udar, tvrdi da je ganuta podrškom što ju je dobila od casnih sestara koje su stale na njezinu stranu. S transparentima "Stop kršcanofobiji" i uz jutarnju molitvu prosvjednici su joj svoju podršku iskazali i pred sudom.

Tužba je podnijeta na poticaj ucenice koja je na spornom satu vjeronauka cula Mudrovcicevu da o homoseksualnosti govori kao bolesti, dok u udžbeniku piše da se prema osobama istospolne seksualne orijentacije treba odnositi s obazrivošcu. Majka te ucenice potvrdila je da i sama dolazi iz katolicke obitelji, no istovremeno smatra da vjeronauku nije mjesto u školi.


Podijeli: Facebook Twiter