Časna sestra prokockala 128 tisuća dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Časna sestra Mary Anne Rapp optužena je da je ukrala 128.000 dolara iz dvije crkve u gradu Buffalu u američkoj saveznoj državi New York i zatim ih prokockala! No, to je još uvijek manje od 1,3 milijuna eura za koliko je naš fra Šime Nimac (34) prodao crkveno zemljište u Baškoj Vodi i novac zadržao.

Po pisanju američkih medija, sestra Mary novac je uzela zbog ovisnosti o kockanju i trebao joj je da bi pokrila dugove. Kada je tijekom 2010. godine u dvjema crkvama u kojima je radila naložena rutinska revizija, otkrivene su nepravilnosti i manjak novca, što je prijavljeno lokalnom tužiocu.

Po priopćenju katoličke biskupije u Buffalu, časna sestra optužena je da je novac ukrala u razdoblju između 2006. i 2010. godine, a zbog krađe je morala napustiti službu i otići na višemjesečno liječenje od ovisnosti. Smatra se da je novac "potrošila" redovito obilazeći razne kockarnice. "Časna sestra je već dugi niz godina. Riječ je o iznimno dobroj osobi koja do sada nikada nije bila u problemima", izjavio je njezin branitelj James Harrington. Dodao je da je "svugdje gdje ju je Crkva poslala obavila fantastičan posao i pomagala ljudima". (Š. B.)


Podijeli: Facebook Twiter