Casanovin duh obuzeo Vrsar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvim hrvatskim natjecanjem u ljubljenju na Casanovinom vidikovcu u Vrsaru poceo je u cetvrtak navecer cetvrti Casanovafest, festival ljubavi i erotike. Nagradu od 1.000 kuna odnijeli su Tina i Helmuth, bracni par iz njemackog Stuttgarta.

U intimnoj atmosferi vidikovca sat kasnije održano je književno druženje mlade zagrebacke pjesnikinje Antonije Novakovic i voditelja Marka Pogacara. Simpaticna Antonija je za rukopis prve pjesnicke zbirke 2008. godine dobila nagrade "Goran" i "Mostovi Struge", a za zbirku kratke proze za autore do 35 godina nagradili su je casopis Vijenac i izdavacka kuca Algoritam. Antonija Novakovic posjetitelje je potaknula na promišljanje odnosa, ljubavi te prepoznavanje svakodnevnih slika i simbola.

U prostorijama vrsarske stare škole u 21 sat otvorene su dvije izložbe - filmskih plakata erotskih filmova povjesnicara filma Danijela Rafaelica i zagrebacke likovne umjetnice Nikoline Ivezic "Autoportreti 2", koja je realizirana posebno za festival.

Direktorica festivala Mariam Abdelghani ukratko je predstavila izložene radove i autore, a Nikolina Ivezic istaknula je da je ova izložba nastavak ciklusa "Autoportreti" u kojem ironizira i parodira vlastite osobne proporcije, i to upakirano u ženske "uniforme" i crveno-ružicasti sladunjavi kolorit nabijen lažnom romantikom.

Prva festivalska vecer završila je projekcijom filma "Lucia i seks" jednog od najznacajnijih suvremenih španjolskih redatelja Julija Medema.

Posjetitelji ce još sutra od 18 sati moci uživati u delicijama Casanovinog gastro kutka na vrsarskoj rivi, a u 20 sati održat ce se književna vecer s mladom spisateljicom i novinarkom Aleksandrom Orlic na Casanovinom vidikovcu. Sat kasnije pocinje koncert hrvatske dive Josipe Lisac na Trgu sv. Antona, a nakon koncerta u kinu stare škole prikazat ce se film "Zvuk mora" Bigasa Lune. (J. PRODAN; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter