Casanovafest: Uvertira uz Stari samanj pod kaštelom

Silvija Burić, Mariam Abdelghani, Natalija Vugrinec i Franko Štifanić
Silvija Burić, Mariam Abdelghani, Natalija Vugrinec i Franko Štifanić

Šesti Casanovafest, festival ljubavi i erotike, održat će se od 26. do 28. lipnja u Vrsaru, a posjetitelje i ove godine očekuju zanimljive izložbe, filmske projekcije, degustacije i književne večeri, najavili su direktorica festivala Mariam Abdelghani, izvršna koordinatorica festivala Silvija Burić, direktorica vrsarske Turističke zajednice Natalija Vugrinec i načelnik Franko Štifanić.

Uvertira u festival bit će Stari samanj pod kaštelom - wine and fun festival, koji počinje već ovoga petka i subote (20. i 21. lipnja) u starogradskoj jezgri i na kojem će se uz ulične zabavljače i pučku glazbu nuditi vina, suveniri i delicije da bi se dočarala atmosfera iz doba kada je Vrsar posjećivao Casanova.

Službeni program počinje 26. lipnja u staroj školi otvorenjem izložbe Ivana Balića Cobre, voditelja galerijskih događanja koji je lani fotografirao gošću Enu Fridrich na vrsarskim vidikovcima. Osim toga, bit će izložene i ilustracije slikara s kraja 19. i početka 20. stoljeća Franza Xavera Simma i njegovog suvremenika i njemačkog kolege Heinricha Lossowa. Obojica su tijekom života ilustrirali i knjige - Shakespearea, Goethea i Schillera - ali ovaj put bit će predstavljeni kao autori erotskih crteža.

U književnom dijelu programa gostovat će sarajevski književnik i vlasnik kultne knjižare Bybook Goran Samardžić uz slovensku doktoricu književnosti Irenu Svetek. Iz Hrvatske dolazi najmlađa gošća Željka Horvat Čeč i najstariji gost Igor Mandić. I ovogodišnji gost festivala bit će književni stručnjak za ljubavne veze Bruno Šimleša.

Na Casanovafestu prikazivat će se i recentna erotska filmska djela, ona danskog redatelja Larsa von Triera i njegova dva posljednja filma "Nimfomanka 1 i 2" te crno-bijeli erotski film "Grijeh u predgrađu" kontroverznog američkog redatelja Josepha W. Sarnoa. Ove godine održat će se i dva koncerta - 27. lipnja na rivi nastupaju Soulfingersi te zadnje večeri slovenski glazbenik Zoran Predin. Tijekom festivala na rivi će se nuditi i razne delicije i gastro-ponuda afrodizijačkih jela, a restorani će te dane imati posebne Casanova menije. Svi sadržaji festivala su besplatni. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter