Casanova se vratio u Vrsar i pjevao karaoke


Otvorenje tri zanimljive i neuobičajene izložbe - bio je to početak šestog izdanja Casanovafesta, festivala ljubavi i erotike koji je sinoć otvoren u Vrsaru. U staroj školi, prije izložbe festival su otvorili direktorica Mariam Abdelghani, vrsarski načelnik Franko Štifanić i Ivan Balić Cobra, koordinator galerijskog programa koji je predstavio izložbe. Prvo onu Marija Leonea Bralića iz Beograda koji se predstavio ciklusom crno-bijelih aktova, među kojima su fotografije ne samo manekena i manekenki, nego i beogradskih nogometaša, pa čak i jedne policajke iz odjela za narkotike.

Predstavljene su i fotografije Ene, modela koji je Cobra lani snimao na raznim lokacijama u Vrsaru tijekom Casanovafesta te dvadesetak erotskih litografija s kraja 19. stoljeća njemačkog slikara Heinricha Lossowa i austrijskog umjetnika Franza Xavera Simma.

Casanovine ospice

Okupljeni su se zatim premjestili na terasu hotela Vista gdje se večer nastavila književnim susretom čiji je prvi gost bio Sarajlija Goran Samardžić, urednik, novinar, suvlasnik knjižarske kuće Buybook nagrađivan za nekoliko svojih romana. Budući da je ove godine novost da svaki gost mora napisati i pročitati jednu novu priču koju je napisao za festival, Samardžić je pročitao svoj uradak "Casanovine ospice" poluautobiografsku priču o svom drugom braku u kojem je, kako je rekao, "shvatio da i u braku može biti erotike". Razgovor o ovom i drugim djelima nastavio je zajedno s moderatorom koji se pridružio iz publike, našim poznatim književnikom Zoranom Ferićem. 

Drugi dio programa odvijao se na rivi gdje su nastupili kostimirani članovi Društva prijatelja Giostre s duhovitim i raspjevanim igrokazom. Riječ je o uprizorenju jedne anegdote iz Casanovina života pod nazivom "Casanova karaoke – Get together party", a radnja se zbiva u oštariji "Poli Franka" u kojoj se nadmudruju seljani i paroni, a njihovu svakodnevicu promijeni dolazak Casanove.

Riva je mjesto gdje su tijekom svih dana odvijanja festivala smješteni štandovi s delicijama poput školjki, tartufa, meda, orašastih plodova i meda - sve poznati afrodizijaci.

Ljubav i erotika

Program zadnjeg dana festivala počinje sutra u 20 sati na vidikovcu Casanova gdje će voditelj književnih večeri Drago Glamuzina razgovarati o ljubavi i erotici sa slovenskom književnicom Irenom Svetek i riječkom poetesom Irenom Horvat Čeč. Sat vremena kasnije koncert na trgu ispred ureda TZ-a održat će popularni slovenski glazbenik Zoran Prendin, a večer završava projekcijom erotskog filma "Grijeh u predgrađu" Josepha W. Sarna.

Afterparty od jedan sat iza ponoći održat će se uz diskoteci Byblos uz zagrebačkog DJ-a s adresom u Las Vegasu imena Play One koji će ovom prilikom snimati spot za svoju novu pjesmu. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter