Casa Rosina: Arte in situ


Ovogodišnji, sedmi po redu simpozij pod nazivom Arte in situ održava se u vodnjanskoj Casi Rosina od 5. do 11. kolovoza, a u petak navečer svi sudionici ovoga simpozija, koji se živi zahvaljujući entuzijazmu i trudu Solidee Guerra, predstavili su što su sve stvorili tijekom proteklih dana.

Simpozij je  okupio osam umjetnika, a to su: Anne Katrine Altwein, Katharina Altewin, Petra Toppe-Zenker i Falk Zenker (Njemačka), Dragutin Ciglar, Solidea Guerra, Bruno Paladin i Boris Roce (Hrvatska).

- Cilj ovoga simpozija, ovoga druženja jest da se umjetnici obogate za jedno novo iskustvo, i da obogate ostale sudionike svojim iskustvom, a upravo to se i ovdje zbiva. Neki su umjetnici s nama od samoga početka, neki su se pridružili tek ove godine, no važno je da svi zajedno stvaramo učeći jedni od drugih, da se družimo i zabavljamo uz rad, kazala je Solidea Guerra, vlasnica predivne Case Rosina u čijem su vrtu predstavljeni radovi.

Povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner uvelike je pohvalila rad Solidee Guerra i njezin entuzijazam u održavanju ove manifestacije, te kazala da je ovaj simpozij iz keramičarskog prerastao u multimedijalni.

Solidea Guerra prenijela je poziv Katharine Altman svim Vodnjancima da se uključe u stvaranje i kreiranje. Naime, da bi se stvorila još originalnija djela povezana s lokacijom gdje nastaju, pozivaju se svi mještani koji znaju za lokalna nalazišta prirodne gline da se jave u Casu Rosina. Svatko tko prijavi prirodno nalazište gline, sljedeće će godine dobiti jednu malu keramiku za nagradu za sudjelovanje u stvaranju nove vodnjanske priče. (Napisala i snimila Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter