Carstvo iz bajke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove je godine osmo pulsko brdo - Monte Libric iliti festival djecje knjige osvanuo u prizemlju Doma hrvatskih branitelja, a ne na prvom katu kao ranijih godina. No, djeca i dalje imaju svoj kutak - bivši press centar sajma pretvoren je u igraonicu gdje se održavaju piknici s autorima i pricaju price za laku noc. A u prizemlju su i knjige za djecu kojih je zbilja puno i koje su najmladi odmah "nanjušili".

Naime, ispred polica šarenih knjiga odmah se stvorila gužva. "Kako je lijepa ova knjiga, kako je šarena, koliko boja", samo su neki od komentara ushicenih mališana. No, osim listanja i kupovanja knjige, tu je i citav program namijenjen najmladoj citateljskoj publici.

U petak poslijepodne prikazan je animirani film prema prici Nade Iveljic "Božicna bajka", koji je režirao Marijan Loncar, a scenarist je Hrvoje Hitrec, dok se za glazbu pobrinuo Arsen Dedic.

Vrlo su zabavne, domišljate, korisne i poucne bile i interaktivne radionice, od kojih je prva održana jucer u prijepodnevnim satima. Simpaticne voditeljice Željka Kondic i Ina Delic djeci su pricale price, animirale ih, crtale i igrale se zajedno s njima. Svemu tome prisustvovao je i pokoji znatiželjni roditelj, želeci otkriti kako je to u carstvu bajki, koje su stalni protagonist Monte Librica.

U petak je Gordana Trajkovic u programu "Price za laku noc" citala pripovijetke Ivane Brlic-Mažuranic, a u subotu su na rasporedu bile Andersenove price i bajke. Dakako, djecjeg smijeha nije nedostajalo, a još manje znatiželje.

Tijekom narednih dana gostovat ce brojni književnici koji svoja djela pišu za najmlade, a prve ce biti Ljiljana Leko, koja ce u ponedjeljak u 9 i u 11 sati predstaviti svoje djelo "Magareci orkestar" i Sanja Lovrencic, koja ce istoga dana u 10 sati predstaviti "Kako je dobro sa svim tim životinjama".

 


Podijeli: Facebook Twiter