Carski pingvin pronaden 3.000 km od svoje kolonije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Carski pingvin koji je ovog tjedna pronaden sam, izdvojen od svoje kolonije, na novozelandskoj plaži, dopremljen je u zoološki vrt u Wellingtonu, zbog lošeg zdravstvenog stanja, priopcile su u petak službe za zaštitu okoliša.

Pingvin kojeg su prozvali Happy feet pronaden je kako luta na plaži na sjevernom novozelandskom otoku, više od 3.000 km od Antarktike, gdje živi ta vrsta velikih pingvina. Ovo je tek drugi put da je carski pingvin, s bijelim trbuhom i ledima i s crnom glavom, zalutao na novozelandsku obalu.

Kada je pronaden bio je zdrav, ali je u petak glasnogovornik službe za zaštitu okoliša Peter Simpson rekao da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Ptica koja se navikla na niske temperature, jela je pijesak pokušavajuci se rashladiti, jer je na Novom Zelandu u tom casu bilo oko 10 stupnjeva. Na Južnom polu pingvini obicno jedu snijeg da bi se rashladili, rekao je Simpson.

Ako se životinja, mladi mužjak, oporavi, bit ce vracena u more u nadi da ce uspjeti doplivati do Antarktike. Carski pingvin je najveca i najteža vrsta pingvina koja može narasti do 1,20 m.


Podijeli: Facebook Twiter