Carreras u Areni, Kraftwerk i Mumford & Sons otpali

Slavni tenor vraća se u Arenu 23. srpnja (Arhiva)
Slavni tenor vraća se u Arenu 23. srpnja (Arhiva)

Jedan od najvećih svjetskih tenora Jose Carreras ponovno će, nakon deset godina, nastupiti u pulskoj Areni i to 23. srpnja u sklopu svoje posljednje svjetske turneje, a sav prihod bit će namijenjen dječjim odjelima pulske i riječke bolnice, priopćili su u ponedjeljak navečer organizatori koncerta.

Za dječje odjele pulske i riječke bolnice

Carrerasa u Hrvatsku dovode Meritum komunikacije & Art Hill u suradnji s Bina-Istrom a velikom tenoru će se pridružiti i hrvatske umjetnice sopranistica Martina Zadro i violončelistica Ana Rucner, a pratit će ih Simfonijski orkestar riječkog HNK-a. Na programu su svjetski poznate melodije poznatog španjolskog tenora.

Jedinstveni glazbeni spektakl humanitarnog je karaktera s obzirom da će sva prikupljena sredstva Bina-Istra donirati dječjim odjelima riječke i pulske bolnice. Ulaznice će uskoro biti puštene u prodaju po cijenama od 345 do 875 kuna.

Uz Carrerasa, kao što smo već pisali, već neko vrijeme se znaju još neka imena koja će nastupiti ovog ljeta u pulskom amfiteatru. No ima i onih velikih bendova poput Kraftwerka i Mumford & Sons koji su otpali s popisa ovoljetnih gostovanja u Areni, doznajemo od Jasmine Nine Kamber, pročelnice pulskog Odjela za kulturu. Za Kraftwerk je tako odlučio organizator koji dovodi i Status Quo (prvobitno se nagađalo da će njemački pioniri elektronske glazbe nastupiti 27. srpnja), a Mumford & Sons tražili su termin baš kada se održava Pulski filmski festival, tako da će ove godine izostati s popisa glazbenih gostovanja u Areni. Pulski filmski festival održat će se, pak, u Areni od 9. do 16. srpnja.

Inozemne i domaće zvijezde

Od novih imena zasad je potvrđeno gostovanje Đorđa Balaševića koji u Arenu dolazi 13. kolovoza. Uz Balaševićev i Carrerasov koncert, tu su već otprije potvrđeni nastupi grupe Status Quo 29. srpnja, Roberta Planta 30. srpnja, Nine Badrić 8. kolovoza i Parnog valjka 12. kolovoza, Massive Attacka 24. kolovoza u sklopu festivala Dimensions, Oliver Dragojević i Gibonni zajednički će koncert održati 27. kolovoza, a Damian Marley, sin legendarnog Boba Marleyja u Areni nastupa u sklopu Outlook festivala 31. kolovoza.

Jasmina Nina Kamber ističe da se trenutno pregovara s još nekim izvođačima a kompletan program znat će se za 15-ak dana. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter