Carreras: Nastup u Areni je nešto posebno

Jose Carreras
Jose Carreras

Poznati španjolski tenor Jose' Carreras 23. srpnja u 21 sat nastupa u pulskoj Areni u sklopu svoje svjetske turneje. Zajedno s maestrom Carrerasom u Areni će nastupiti i vrsna sopranistica Martina Zadro, poznata violončelistica Ana Rucner i Orkestar opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka pod ravnanjem maestra Davida Gimeneza. Carreras nastupa u sklopu turneje "A Life In Music", a cilj koncerta je prikupiti sredstva koja će biti donirana dječjem odjelu KBC-a Rijeka i Centru za rehabilitaciju Veruda u Puli. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Ovo događanje su podržali kao glavni sponzor Bina-Istra te gradovi Pula, Rijeka i Opatija, Istarska i Primorsko-goranska županija. Bina-Istra je s partnerima već osigurala donaciju od 500 tisuća kuna, a sav dodatno prikupljeni novac od donacija/ulaznica pridodat će se početnom iznosu donacije.

Maestru Carrerasu je to treći nastup u pulskoj Areni, nakon 1998. i 2006. godine, a uoči koncerta dao je ekskluzivni intervju za Glas Istre.

- Ovo je treći Vaš koncert u pulskoj Areni i nastupit ćete s prestižnim glazbenicima. Kakvim ćete se repertoarom predstaviti pulskoj publici i gostima?

- Mislim da koncert "A Life in Music" donosi vrlo zanimljiv program gdje će na repertoaru biti arije iz opera, operete, mjuzikli te ostale pjesme. Nadam se da će se publici svidjeti naš odabir, smatram da je primjeren za Arenu i taj predivan ambijent. Nastup  u prekrasnoj Areni zaista je nešto posebno. To je nevjerojatno fantastičan ambijent s izvrsnom akustikom. Publika je uvijek divna prema meni na čemu sam zahvalan. Sjećam se prethodnih nastupa, posebno onog trenutka kada je mjesečina obasjala Arenu prilikom izvedbe zadnje pjesme - bilo je to naprosto čarobno.  Vjerujte, maksimalno ću se potruditi da opet priuštim publici predivnu večer. To je moj posljednji nastup u Puli…

- Već ste nastupali u pulskoj Areni 1998. godine i 2006. Jesu li Vam ti koncerti ostali po nečemu zapamćeni?

- Smatram se sretnom osobom jer radim ono što najviše volim - pjevam. Svaki koncert je za mene poseban, a prije koncerta u predivnoj Areni - mogu biti malčice nervozan, ali nakon prve note osjećam se izvrsno. Posebni su mi bili i koncerti s mojim kolegama Lucianom Pavarottijem i Placidom Domingom. Sjećam se nastupa 1990. godine na finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rimu, nakon čega smo nastupili još tri puta: u Los Angelesu (gledale su nas dvije milijarde ljudi diljem svijeta), Parizu i Tokiju. Održali smo i nekoliko koncerata na stadionima. Bilo je to svojevrsno natjecanje među nama, no iznad svega bila je posebna radost dijeliti radost i užitak nastupa s kolegama. Moram reći da mi prijatelj Luciano silno nedostaje, nije to bio samo jedan od najvećih tenora, bio je i sjajan igrač pokera... (Vanesa BEGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter