Carreras humanitarno za pulsku djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetski poznati španjolski tenor José Carreras održat će ovog ljeta humanitarni koncert u pulskoj Areni, a sredstva će se donirati Rehabilitacijskom centru Veruda iz Pule i dječjem odjelu riječke bolnice Kantrida. Meritum komunikacije & Art Hill u suradnji s Bina-Istrom dovode u Hrvatsku Jose Carrerasa u povodu njegove posljednje svjetske turneje Final World Tour. Koncert će se u pulskoj Areni održati 23. srpnja. Posjetitelji će uživati u svjetski poznatim melodijama španjolskog tenora, uz pratnju Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Carrerasu će se na pozornici pod zvjezdanim nebom pridružiti i Ana Rucner, čelistica i dobitnica 28 domaćih i svjetskih nagrada, a s glazbenikom će zapjevati i jedna od vodećih hrvatskih sopranistica, Martina Zadro. Pulski gradonačelnik Boris Miletić pružio je potporu ovoj akciji.

- Posebna mi je čast i zadovoljstvo što imamo priliku ugostiti jednog od najvećih tenora današnjice i što je Pula odabrana kao jedan od gradova domaćina njegove posljednje svjetske turneje. Carreras u pulskoj Areni poseban je doživljaj i privilegija za današnju generaciju, kazao je Miletić.

Zahvalu organizatoru uputila je i ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Loretta Morosin.

- Već neko vrijeme želimo poboljšati uvjete i kvalitetu boravka mladeži i odraslih osoba u našem centru. Zahvaljujemo Bina-Istri što su, organizacijom humanitarnog koncerta, našoj Ustanovi omogućili da se ta želja i ostvari. Donirana sredstva iskoristit ćemo za adaptaciju i prilagodbu prostorija u kojem bi ponuđene aktivnosti našim korisnicima olakšale usvajanje vještina i potaknule razvoj samostalnosti, istaknula je Morosin. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter