Carovac će se asfaltirati u vrijeme zabrane radova

Pet puta prekopana ulica Carovac u Vinkuranu  (P. GREGOROVIĆ)
Pet puta prekopana ulica Carovac u Vinkuranu (P. GREGOROVIĆ)

Ulica Carovac u Vinkuranu, koja je pet puta prekopana u godinu dana, i dalje nije pristupačna za automobile turista i domaćina koji ne mogu do svojih kuća. Umirovljenik Mateo Peruško, koji živi u toj ulici 30-ak godina, kaže da je turistička sezona već počela, gosti su došli njemu i ostalim susjedima, ali svoje automobile moraju parkirati stotinjak metara dalje, na igralištu. Ono što ga posebno ljuti je stalno prekopavanje i ispravljanje grešaka koje građevinari ostavljaju nakon svake intervencije.

- Nakon što su kopali radi postavljanja fekalne kanalizacije, kopali su ponovno jer je dio šahtova fekalne kanalizacije bio postavljen na privatnu parcelu. Iznova su, treći put, prekopali kada je Elektroistra postavila uličnu rasvjetu. Cesta je prekopana i četvrti put da bi tvrtka Zanitel postavila DTK infrastrukturu, a potom i peti put kad je tvrtka Vintijan postavila oborinsku kanalizaciju. Sada ponovno izvode radove na šahtovima oborinske i fekalne kanalizacije jer su ranije, očito, krivo postavljeni, izjavio nam je Peruško.

Iz Općine Medulin su nam 10. lipnja najavili da će 21. lipnja završiti radove na toj prometnici. No, radovi nisu gotovi, a odlukom Općine Medulin zabranjeno je izvođenje građevinskih radova na javnim površinama od 1. srpnja. Hoće li ulica Carovac i ovog ljeta biti raskopana i pokrivena pješčanom prašinom? Iz Općine Medulin su nam jučer pismeno odgovorili da će završetak radova i asfaltiranje prometnice biti gotovo do ponedjeljka, 4. srpnja, a ukoliko ne bude tako, Općina ima pravo, sukladno odredbama ugovora, na ugovornu kaznu za prekoračenje roka završetka radova.

- U tijeku su završni radovi na izgradnji prometnice. Postavlja se rubnjak i asfaltiraju kolničke površine i nogostup, odgovorili su nam iz Općine Medulin te dodali da se radovi iznimno, iz opravdanih razloga, mogu izvoditi i nakon 1. srpnja, kako je to propisano odredbama Odluke o zabrani građevinskih radova.

U Općini tvrde da je tijekom izgradnje ceste i infrastrukture stanovnicima omogućen nesmetan pristup do njihovih objekata. To nam je demantirao Mateo Peruško koji kaže da su brojni vozači oštetili vozila kada su pokušali doći do svojih kuća u toj ulici. "Prije par dana se to dogodilo i mojim gostima. Stoga, preporučam da se u ulicu Carovac ne dolazi autom", upozorava Peruško. (P. GREGOROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter