Carolija zlatne dobi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

„Carolija zlatne dobi“ naziv je izložbe radova clanica medulinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske koja je otvorena u velikoj sali stare škole u Premanturi. Akvarele i ulja na platnu, oslikanu svilu, heklane stolnjake, pokrivace i cvjetne aranžmane izložilo je dvadesetak umirovljenica Medulina, Premanture, Banjola, Vinkurana i Pomera.

Ukrasne i uporabne keramicke predmete izraduju pod vodstvom Luize Kumar iz Banjola. Ovo im nije prva izložba, kažu, i prošle su godine izložile svoje rukotvorine. No, ljetos je ona puno bogatija, u cemu je umirovljenicama pomogla opcina Medulin, koja im je dala prostor i financijska sredstva.

- Slavimo desetu godišnjicu SUH-a u Medulinu. U pocetku su u Sindikatu bile samo dvije žene, a danas su medu ženama samo dva muškarca. Povukli su se s vremenom jer su se posao i problemi povecali, našalila se predsjednica Sindikata umirovljenika Vera Vidmar te je naglasila da je razlog ove izložbe da drugi vide da ove žene, osim što su majke, supruge i bake, mogu biti i umjetnice.

Izložba je otvorena svakim danom do 10. kolovoza od 19 sati, a u sklopu nje održavat ce se i kratki zabavni program.


Podijeli: Facebook Twiter