Carolija u izvedbi talentiranih glazbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toplim i srdacnim aplauzima ispratila je u petak publika dobro pripremljene studente klasicne harmonike koji su se predstavili na Danima harmonike, glazbenoj manifestaciji koja se trecu godinu zaredom održava u poreckoj Osnovnoj glazbenoj školi Slavka Zlatica.

Koncert je bio prilika da se iskažu mladi, talentirani i višestruko nagradivani studenti s Odjela za glazbu pulskog Sveucilišta Jurja Dobrile, predstave repertoar u kojima su se našle i nešto modernije skladbe za klasicnu harmoniku te da svojim mladim kolegama iz osnovne škole prikažu sve cari ovog instrumenta.



Cast da otvori vecer pripala je Mariji Vukoja, (prva godina diplomskog studija, mentor prof. Slavko Magdic), koja se predstavila preciznom i sugestivnom izvedbom "Preludija, fuge i varijacija" C. Francka. Kratku Scarlattijevu "Sonatu u E - duru" s istancanim osjecajem za dinamiku i ritmiku odmuzicirao je Andrej Polic (druga godina preddiplomskog studija, mentor prof. Dražen Košmerl), a njegova kolegica s cetvrte godine Biljana Vitanovic za predstavljanje je odabrala Papandopulovu "Studiju br. 4".

Jednako uspješan Josip Blažanin (treca godina preddiplomskog studija, mentor prof. Borut Zagoranski) dobro je docarao Shehuovu "Elegiju". Zahtjevnu parafrazu na temu pjesme "Usamljena harmonika" V. Cernikova odsvirala je precizno i nadahnuto Jasmina Pamer (prva godina preddiplomskog studija, mentor prof. Denis Modrušan).



Uvježbana je bila izvedba dua harmonika u sastavu Jože Pongracic i Andrej Polic, koji su se predstavili Piazzollinom "Adios Nonino". Kao šlag na kraju, red je došao na višestruko nagradivanog Josipa Nemeta, studenta prve godine diplomskog studija (mentor S. Magdic), koji je ljubiteljima klasicne harmonike vec poznat po uspješnim nastupima i koncertima diljem Istre.

Njegova bravuroznost i nadarenost do izražaja je došla izvedbom Angelisove "Impasse" (Allegro ritmico, Andante doloroso, Adagio sostenuto i Vivace), kojom je izmamio brojne aplauze publike.


Podijeli: Facebook Twiter