Čarolija Izraela u znaku plesne grupe Sheketak

Kolektiv Sheketak oduševio je publiku
Kolektiv Sheketak oduševio je publiku

Predzadnja večer pulskog izdanja manifestacije "Čarolija Izraela - ljeto u Istri" na Forumu bila je u znaku plesne grupe Sheketak i još jedne izraelske delicije koju je spremio kuhar Shaul Ben Aderet.

Kolektiv Sheketak oduševio je publiku dinamičnim, modernim plesom realiziranim kroz projekt "Ritam u pokretu". Ritam, glazba, pokret i video pretapaju se u nešto što podsjeća na predstavu s pričom, uz malo dijaloga i monologa začinjenim humornim, svima razumljivim gestama.

Osmero plesača i plesačica prati bend na bubnjevima i gitari, da bi pred kraj i sami plesači zasvirali na električnim bubnjevima. Mladi plesači uspjeli su stvoriti dobru komunikaciju s brojnom publikom na Forumu koja ih je povremeno pratila ritmičkim pljeskanjem koji se na kraju pretvorio u pravi, oduševljeni aplauz.

Od hrane se moglo probati shawarmu, još jedno izraelsko jelo koje se jede "s nogu", a koje su Shaul Ben Aderet i njegovi vrijedni pomoćnici spremili u 900-tinjak porcija. Shawarma je jelo od četiri vrste mesa, pilećeg, janjećeg, purećeg i telećeg te podsjeća na doner kebab.

"Čarolija Izraela" završava večeras u Poreču na Trgu slobode gdje u 22 sata nastupa sedmeročlani indie rock sastav Acollective koji su na glasu kao jedna od najuspješnijih izraelskih indie rock skupina koja plijeni pažnju svojim efektnim živim nastupima. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter