"Carol" i "The Big Shortu" najviše nominacija za Zlatni globus

Scena iz filma 'Carol'
Scena iz filma 'Carol'

Lezbijska romantična drama "Carol" i komedija o Wall Streetu "The Big Short" osvojili su u četvrtak najviše nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus, a među nominiranima su filmovi najrazličitijih žanrova, od indie trilera do visokobudžetnih znanstvenofantastičnih avantura.

"Carol", priča o udanoj starijoj ženi koja se 50-ih godina prošlog stoljeća zaljubljuje u mladu djevojku, skupila je pet nominacija, uključujući za najbolju dramu, redatelja, scenarij i glumice Cate Blanchett i Rooney Marru.

Konkurencija "Carol" u kategoriji najbolje drame je "The Revenant", psihološki triler "Room", priča o istrazi seksualnog zlostavljanja u Katoličkoj crkvi "Spotlight" i triler "Pobješnjeli Max: Divlja cesta", neočekivani nominirani u toj kategoriji u kojoj se rijetko nađu visokobudžetni blockbusteri.

"Spotlight", najizgledniji dobitnik Oscara za najbolji film, osvojio je nominacije u kategoriji najbolje drame, redatelja i scenarija.

"The Big Short", koji pruža uvid u to kako se rasprsnuo nekretninski balon koji je 2008. doveo do recesije u SAD-u, predvodi kategoriju komedije s četiri nominacije: za najbolju komediju, scenarij i glumca Christiana Balea i Stevea Carella.

Konkurencija su mu svemirska avantura "The Martian", ludorija Melisse McCarthy "Spy", komedija "Trainwreck" i "Joy", inspiriran pričom o ženi koja je dizajnirala čudotvorni "močo" Miracle Mop.

Zlatni globus, koji će biti uručen u siječnju 2016., dobar je pokazatelj za Oscara. Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju komediju/mjuzikl "Birdman" osvojio je Oscara za najbolji film. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter