Carobnjak iz Oza u pulskom kazalištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava "Carobnjak iz Oza" na tekst Franka L. Bauma bit ce premijerno prikazana u utorak u Istarskom narodnom kazalištu u 18 sati, o cemu je bilo rijeci na konferenciji za novinare. U predstavi su angažirana cak 42 mlada clana Dramskog studija koji se izmjenjuju u predstavama. Režiju potpisuju Aleksandar Bancic, Marijana Peršic i Andrea Gotovina, tekst je preveo Max Blaževic, kostime izradila Marinela Jeromela, scenografiju Ana Aleksandra Bukovic, a oblikovatelj svjetla je Dario Družeta.

- Nakon bajki koje smo radili prošlih godina za božicne praznike, "Carobnjak iz Oza" nam je došla kao jedna od najpoznatijih i modernih bajki, a govori potrazi za hrabrošcu, srcem i mozgom, iako to glavni likovi vec imaju, kazao je Bancic, a u Dramskom studiju su napravili podjelu uloga i vidjeli da imaju jako talentiranu ekipu.

Objasnio je i da su kao osnovu uzeli dramatizaciju Alfreda Bradleyja koju su donekle prilagodili jer u njegovoj verziji predstava ima dva cina, a ovdje su to skratili, pa traje sat vremena.

- Probe koje bi se inace radile po dva, tri mjeseca odradili smo u mjesec i pol, objasnila je Peršic koja je ujedno i autorica teksta songova.

Da su glumci pristupili vrlo profesionalno napomenula je i Andrea Gotovina koji je osim režije u predstavi bila zadužena za scenski pokret, a izrazila je zadovoljstvo scenografijom te glazbom koju je napravio Marijan Jelenic, kazavši kako su songovi jako uskladeni s predstavom. Dodala je da to bila lijepa suradnja uz intenzivnih mjesec i pol ali da se isplatilo biti umoran.

Glazbu je pohvalila i ravnateljica kazališta Gordana Jeromela Kaic kojoj se dok je prisustvovala jednoj od proba ucinilo da imaju jedan sjajni mjuzikl, odnosno pravi show poput Supertalenta. Rade Radolovic koji je u predstavi utjelovio Velikog Oza i koji kaže da mu ova profesija omogucava da se neprestano igra, volio bi da što više roditelja dovede svoju djecu i da se zbliže.

Nika Ivancic tumaci Dorothy u alternaciji s Paolom Lugaric te je objasnila da inace glumi agresivne cure, pa joj se ovaj put dopalo okušati u ovakvoj ulozi koja je drugacija. "Dajemo sve od sebe i bit ce super" porucuje njen kolega Teo Frgacic kojeg cemo veceras vidjeti u ulozi Limenog kojeg ce glumiti u izmjeni s Patrikom Lazicem. Uz njih novinarima su se obratili i Filip Lugaric koji glumi strašilo i Snježana Grgic koja igra Lava u alternaciji s Marinom Jankovicem.

Predstave ce se održavati dva puta dnevno, i to u srijedu, cetvrtak u 9.30 i 11 sati, zatim u subotu u 11 sati te 12., 13. i 14. prosinca opet u 9.30 i 11 sati. Ravnateljica kaže i da ocekuju cetiri tisuce djece, ne samo iz Pule, nego i iz cijele županije. (Mladen RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter