Carobnjak iz Oza besplatno u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas se obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Tim se povodom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli prikazuje predstava za djecu "Carobnjak iz Oza", a ulaz je besplatan.

Redatelji su Marijana Peršic, Aleksandar Bancic i Andrea Gotovina, a igraju Rade Radolovic i clanovi Dramskog studija INK-a. Predstava je na programu u 10 i 18 sati. Besplatne ulaznice mogu se podignuti na blagajni od 9 do 14 i od 17 do 18 sati.

"Volim kazalište. Volim caroliju te umjetnosti u kojoj smo svi zajedno. U istoj prostoriji, a opet jedinstveni... Svatko ima svoju pricu, bosonog ili u skupocjenim sandalama.

Shvatila sam koliko je tanka linija izmedu mašte i stvarnosti. Tko govori istinu, ako istina postoji? Tko laže? Tko govori bolje i nježnije... Stvarnost ili mašta?", veli Suzanne Lebeau u medunarodnoj poruci u povodu toga dana.

"Kazalište je za svakoga, no ne dopire do svakoga. Cesto ono ne dopre do odraslih jer se djeca nemaju prilike zaljubiti u njega. I cesto ono ne dopre do djece jer nije doprlo do odraslih koji stvaraju okvir u kojem djeca žive i rastu pa tako i nemaju obveze prema njemu.

Ono ne dopire do djece ili zato što odrasli imaju druge prioritete ili zbog velikih prepreka - u geografskom položaju, pristupacnosti, kolicini sredstava, informiranosti. Obracamo se ovim pozivom jer znamo da moramo doprijeti do onih koji djeci i mladima mogu omoguciti da iskuse susret s kazalištem", napisala je u svojoj poruci kazalištarka Yvette Hardie.


Podijeli: Facebook Twiter