Carobnjaci sutra na ulicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najatraktivnijih pulskih manifestacija, Festival ulicnih carobnjaka (FUC), održat ce se ovog petka i subote u Puli šesti put te ce se odvijati paralelno na tri trga - Forumu, Portarati i Trgu sv. Tome. Pocet ce paradom artista po gradu sutra u 20 sati, a završiti u nedjelju u 21.30 iza šišanske crkve tradicionalnim nastupom svih sudionika koji nosi naziv "FUC dobar susjed", najavili su na konferenciji za novinare Mileta Cvijanovic i Omar Ivancic iz Udruge Carobnjakov šešir.

- Na Forumu ce u petak u 20.30 sati nastupiti hrvatsko-talijanski duo Ibonobi, ciji artisti izvode akrobatske tocke na štapu visokom otprilike cetiri metra, u 21.30 sati španjolski Dudu clown, a u 22.30 sati talijanski Piccolo circo volante zadužen za akrobacije na špagama.

Na Portarati ce u 20.30 sati prolaznike zabavljati cileanski Flash Gonzales, u 21.30 sati talijansko-francuski mimoclown Jordi, u 22.30 sati argentinski Jam Off Seassion, dok ce u 23.30 sati Austrijanci održati ples s vatrom naziva Tanzelarija.

Trg sv. Tome ugostit ce pak u 21.30 sati domaceg Mr. Kowalskog, u 22 sata Flash Gonzalesa te u 22.30 sati argentinskog Ete-clowna, kazao je Cvijanovic i dodao da ce u subotu nastupiti isti izvodaci pa ce zainteresirani moci pogledati sve ovogodišnje tocke i predstave unatoc tome što su zgusnute.

Tako ce u subotu na Forumu u 20.30 sati te na Trgu sv. Tome u 22.30 sati nastupiti Flash Gonzales, kojemu ce ispred katedrale prethoditi u 21.30 sati izvedba Jordija. Piccolo circo volante imat ce termin na Forumu u 21.15 sati, Ibonobi u 22.15 sati, a Tanzelarija u 23.15 sati.

Jam Off Seassion ponovo ce nastupiti na Portarati u 20.30 sati te ce nakon ovog ulicnog performera svoje vještine u 21.30 sati pokazati Dudu clown, dok ce se u 22.30 sati ponovo predstaviti Ete-clown.

- Zbog recesije festival ce ove godine trajati svega dva dana. To je i razlog zbog kojega cemo imati više solo artista negoli predstava. Njima su i ovog puta placeni samo putni troškovi, pa molimo gradane da budu velikodušni u nagradivanju njihovog truda, napomenuli su Cvijanovic i Ivancic i dodali da atraktivnog žongliranja, plesa, cirkuskih vještina te rada s trapezom i svilom niti za ovog izdanja FUC-a nece nedostajati.

Osim toga, za djecu ce biti organizirana vec tradicionalna "Fuckalica", koja ce u subotu Park grada Graza pretvoriti u carstvo mašte, nastavili su organizatori. Ovogodišnja tema je "Lutkarska carolija", pa ce u skladu s njom biti održane dvije radionice izrade marioneta. Prvu ce od 10 do 11.30 sati voditi Lutkarsko kazalište "ŠID" iz Srbije, a drugu od 17.30 do 19.30 sati zagrebacki Lutkarski studio "KVAK".

Termin od 15 do 17 sati bit ce rezerviran za crtanje i igre na temu "Moj park - moja Fuckalica". Djeci do tri godine namijenjena je prva predstava u 9.30 sati pod nazivom "Boje duge" Svetlane Patafte i Udruge za poticanje razvoja djece i roditelja "Puna kuca".

Druga ce biti održana u 12 sati, kada ce Lutkarsko kazalište "ŠID" izvesti "Carobnjaka iz Oza", a treca u 20 sati kada ce se Lutkarski studio "KVAK" predstaviti "Igrama na vodi".

Takoder, tijekom cijeloga jutra u parku ce biti postavljena izložba radova Djecjeg vrtica "Dobrilici" na temu "Cirkus: što je to".

Zainteresirani za Butoh ples moci ce pak obogatiti svoje znanje na radionici koju ce u kampu Svetica u Šišanu od petka do nedjelje voditi Miquel MandalaSol.


Podijeli: Facebook Twiter