"Čarobni NoviGrad" za mlade i stare

 (M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U petak i subotu u Novigradu će se održati međunarodni Festival uličnih čarobnjaka "Čarobni NoviGrad" koji je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Program će započeti u Parku novigradske biskupije u 18 sati radionicama cirkuskih vještina na kojima će djeca moći isprobati razne cirkuske vještine kao što su hodanje na žici, penjanje po svili, žongliranje, hula hop i dr. Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Australije i Srbije zajedno s domaćim snagama na dva će dana Novigrad pretvoriti u grad cirkuske čarolije. One koji dođu zabavljat će klaunovi, hodači na štulama, neobični muzičari, čudnovata vozila i najjači ljudi.

Organizatori iz programa izdvajaju neobičnu klaunicu Uranu koja će pokušati letjeti, a tu je i Čovjek u gipsu sa svojim neobičnim vozilom Don Worry brum brum. Na Velikom trgu bit će Jack Flash koji vrhunski žonglira s pet noževa, a uz to može napraviti stoj na visini od 3.5 m i sve ostaviti bez daha.

Festival će završiti u nedjelju velikim specijalnim Cirkobalkana kabareom, nastalim u suradnji hrvatskih i srpskih izvođača koji već dugi niz godina djeluju na regionalnoj cirkuskoj sceni.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan komercijalnih cirkusa te se usredotočuju na ulično izvođenje. Uz spomenuta događanja moći će se i kušati magične delicije lokalnih autohtonih proizvođača. Sve informacije u vezi programa Festivala mogu se pronaći na www.fucfestival.com. Festival podržavaju Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada – Cittanova, Istarska županija. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter