Čarobni bebin svijet pulske mame Denise Brizić


Mlada Puljanka Denisa Brizić, autorica slika "Čarobni bebin svijet", već na prvu oduševljava. Kada govori o najmlađima ne da se zaustaviti.

- Rođenjem kćeri Erin moj se svijet iz temelja promijenio - dobio i smisao i svrhu. Sretna da je imam, baš kao i svi ostali roditelji, razmišljam kako da svijet za nju učinim ljepšim i sigurnijim mjestom. Svjesna i da djetinjstvo brzo i nepovratno prolazi, trudim se svaki joj dan učiniti bajkovitim, kaže mlada mama.

Uz puno mašte i ljubavi stvorila je svijet čarobnih bajki za Erin, sve zahvaljujući jednom sasvim običnom naumu da svojoj baki neobično, malo drugačije čestita božićne i novogodišnje praznike.

- Naša zajednička priča počinje kao božićna čestitka. Razmišljajući kako da prabaki u Vukovaru Erin i ja čestitamo blagdane, a da joj pritom ne napišemo već uobičajene riječi, na pamet mi je pala neobična čestitka na kojoj će Erin biti glavna glumica. Perlice, dekice, krpe, ogrlice svi mogući i nemogući kućni rekviziti glumili su bijeli Božić. Tako je spontano i u igri nastala naša prva čarolija, objašnjava Denisa.

Nakon oduševljenih reakcija, otad svakodnevne životne situacije inspiriraju ovu maštovitu Puljanku da se stvaranjem bajkovitih ilustracija igra i zabavlja sa svojom Erin.

- U početku je malena uglavnom spavala, a ja bih oko nje stvarala priču. Sada, kada je postala pravi curetak, sve je znatiželjnija, sve želi dirati pa tako i svojim prstićima oblikuje novu priču, objašnjava Denisa.

Otkad su njene prijateljice vidjele što radi, igra više nije rezervirana samo za njih dvije. Sve više mama i beba im se priključuje pa njen dnevni boravak sada više nalikuje na zabavni centar.

- Cilj nije isključivo slika, već sve ono lijepo što zajedno prolazimo snimajući je. Jer, prvo treba napraviti pozadinu, osmisliti ambijent, postaviti bebu i tek onda napraviti "klik", objašnjava Denisa.

Pelene kao igračka

Denisa je osmislila i zanimljiv bebin poklon. Riječ je o običnim pelenama koje se posebnim načinom presavijanja i oblikovanja pretvaraju u dječja kolica, torte i motore…

- Pelena nikada dosta, to zna svaka mama. Uobičajeno je stoga da su one i jedan od najčešćih poklona koji se darivaju mladim roditeljima. I sama sam često bila u situaciji da prijateljima i bebici poklanjam pelene pa sam odlučila promijeniti tu rutinu. Tako sam ih počela oblikovati u razne forme i skulpture.

Danas imam drukčiji problem. Kad već od pelena napravim motor ili tortu, roditeljima je žao da ih "razbiju" i upotrijebe pa tako dolazim u situaciju da ih doslovce tjeram da to učine, kaže nam kroz smijeh Denisa Brizić. (piše N. ORLOVIĆ RADIĆ; fotografije iz privatne arhive)


Podijeli: Facebook Twiter