Carlos Santana 29. srpnja u Zadru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu nove turneje fenomenalni meksički gitarist Carlos Santana, jedan od najboljih i najprepoznatljivijih svjetskih gitarista karakterističnog zvuka održat će u ponedjeljak, 29. srpnja, u 20 sati open air koncert na velikom parkiralištu Jazine u Zadru.

Koncert organizira Adria Entertainment u suradnji s Turističkom zajednicom koja je u Zadar proteklih godina dovela mnoge svjetske glazbene zvijezde poput Lennyja Kravitza, Seala, Bryana Adamsa, Zucchera, UB 40 i Natalie Cole, a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude i privlačenja domaćih i stranih turista.

Gostovanja popularnih svjetskih izvođača postaje tako konstanta ljeta u Zadru, koji postaje nezaobilazna ljetna destinacija za ljubitelje dobre glazbe.

Ulaznice za zadarski koncert Carlosa Santane bit će u prodaji od preksutra na svim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavu Eventima po cijeni od 505 kuna za VIP sjedenje i 325 kuna za stajanje.

Prve dvije tisuće ulaznica prodaju se s popustom od 50 kuna (VIP sjedenje 455 i stajanje 275 kuna).

Santana je prisutan na svjetskoj sceni više od četiri desetljeća. Zabljesnuo je na legendarnom glazbenom festivalu Woodstock 1969. godine i od tada pali i žari s gitarom po cijelom svijetu.

Dosad je osvojio deset Grammyja, uključujući rekordnih devet za album "Supernatural", te nagradu za "Smooth" za pjesmu godine. Godine 1998. uvršten je Rock and Roll Hall of Fame.

Dosad je prodao više od sto milijuna primjeraka albuma, a računa se da ga je brojčano isto toliko ljudi vidjelo na koncertima diljem svijeta.

Posljednji album "Shape Shifter" objavio je prošle  godine, a posljednji put je u Hrvatskoj nastupio 2009. godine na varaždinskom Radar Festivalu. (V. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter