Carinik na Plovaniji tražio oralni seks?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bratislavi stupilo je u kontakt s konzularnim odjelom slovackog veleposlanstva u Zagrebu koji je potvrdio da je upoznat sa slucajem u kojem se prije dva dana jedan hrvatski carinik navodno neprimjereno ponio prema mladoj slovackoj turistici, zatraživši od nje oralni seks kako bi nju i društvo pustio u Hrvatsku, potvrdeno je u srijedu iz MVPEI-a u telefonskom razgovoru za Hinu.

Neki slovacki mediji u srijedu su objavili vijest o tome da je u ponedjeljak skupina mladih slovackih turista pri pokušaju da na granicnom prijelazu Plovaniji ude iz Slovenije u Hrvatsku doživjela niz neugodnosti koji je kulminirao zahtjevom za oralni seks.

Kako je objavila slovacka agencija TASR, pozivajuci se na jedan slovacki portal, hrvatski carinici najprije su izdvojili vozilo u kojem su se nalazila dva mlada Slovaka s dvjema prijateljicama. Tražeci od njih da im kažu "kamo su skrili drogu", carinici su najprije detaljno pretražili cijelo vozilo i njihove stvari.

Potom su, prenosi TASR, odveli dvojicu mladica u ured i natjerali ih da se skinu do gola, prijeteci im odlaskom u zatvor, a jedan od carinika navodno je nekoliko puta jednom od mladica rekao da ce svi biti pušteni ako ga jedna od djevojaka oralno zadovolji.

Buduci da nisu pronašli nikakvu drogu, prenosi TASR, carinici su u konacnici, nakon otprilike sat vremena koliko je sve skupa trajalo, pustili mlade Slovake da udu u Hrvatsku.

TASR navodi i kako je iz slovackog ministarstva vanjskih poslova dobio potvrdu da je upoznato sa slucajem te da je rodak jedne od djevojaka predao službenu pritužbu veleposlanstvu Slovacke Republike u Zagrebu.

Hini je iz MVPEI-a potvrdeno da su hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi i Konzularni odjel slovackog veleposlanstva u Zagrebu u kontaktu te da su Slovaci, putem policijskog službenika veleposlanstva, o svemu izvijestili i hrvatsku granicnu policiju.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je za Hinu da je policija dobila informaciju o ovom slucaju od hrvatskog veleposlanstva u Bratislavi, ali da slovacki turisti nisu prijavili nikakvo kazneno djelo. Po njegovim rijecima, policiji bi bilo važno dobiti podatke o identitetu slovackih turista kako bi mogli provjeriti o cemu se zapravo radi i je li rijec o kaznenom djelu ili o neprimjerenom ponašanju, što bi onda podlijegalo kontroli carinske službe.


Podijeli: Facebook Twiter