Carina mu oduzela 45.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na hrvatsko-slovenskom granicnom prijelazu Kaštel-Dragonja slovenska je carina prošle srijede hrvatskom državljaninu sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj zaplijenila vecu kolicinu neprijavljene gotovine.

Slovenski su carinici pri rutinskoj kontroli putnika u vozilu švicarskih registarskih oznaka koji je vozio hrvatski državljanin otkrili vecu kolicinu neprijavljenog novca, te ga zadržali, a protiv vlasnika novca koji gotovinu nije prijavio pokrenuli postupak o deviznom prekršaju.

U slovenskoj carini upozoravaju da prilikom prelaska vanjske granice Europske unije, što slovensko-hrvatska granica jest sve do ulaska Hrvatske u EU, carinskim tijelima treba prijaviti svaki iznos gotovine i vrijednosnih papira cija ukupna vrijednost prelazi 10.000 eura.

Hrvatski državljanin stalno nastanjen u Švicarskoj to nije ucinio, a carinici su pregledali vozilo u kojemu se nalazio i njegov suputnik jer im je pažnju privukla torbica koju je vozac imao obješenu preko ramena. U njoj su pronašli vecu kolicinu novca - 45.500 eura i 1.790 švicarskih franaka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter