Cargo Clubu poništena dozvola za rad

Prema očevidu Cargo Club ne udovoljava minimalnim uvjetima iz vrste noćni klub za cjelogodišnje poslovanje (Dejan ŠTIFANIĆ)
Prema očevidu Cargo Club ne udovoljava minimalnim uvjetima iz vrste noćni klub za cjelogodišnje poslovanje (Dejan ŠTIFANIĆ)

Ured državne uprave u Istarskoj županiji u petak je, u ponovljenom postupku očevida u povodu zahtjeva trgovačkog društva Centar 2004 d.o.o. u predmetu razvrstavanja i utvrđivanja minimalnih uvjeta ugostiteljskog objekta, utvrdilo da ugostiteljski objekt Cargo Club u Kolodvorskoj ulici ne udovoljava minimalnim uvjetima u pogledu uređenja i opreme za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine Barovi vrste Noćni klub za cjelogodišnje poslovanje. Prema zaključku novog očevida Ureda državne uprave utvrđeni nedostatci se trebaju ukloniti u roku od 15 dana, a ukoliko se to ne dogodi Ured državne uprave zahtjev za Cargo Club će se odbiti.

Sve što govorili se obistinjuje

Do ponavljanja postupka izdavanja dozvole za obavljanje ugostiteljske djelatnosti došlo je nakon što je 26. siječnja ove godine Ministarstvo turizma usvojilo žalbu grupe građana, stanara Kolodvorske, Splitske, Ravenske i Tršćanske ulice te Akvilejskog prilaza, na rješenje Ureda državne uprave. Građani Punte protivili su se otvaranju noćnog kluba u njihovom kvartu čim se pojavila vijest o preuređenju bivšeg skladišta Željeznice, a nakon što Grad Pula nije udovoljio njihovih zahtjevima da se to onemogući nastavili su borbu preko Ministarstva turizma, koje im je dalo za pravo.

- Predosjećali smo, i potvrdilo se, ignoriranje zakonske procedure prilikom izdavanja dozvole za rad o čemu smo mi govorili. Dokumenti Ureda državne uprave nisu izdani kako treba, niti je Cargo ispunio uvjete za noćni rad, samim time je poništeno prvobitno izdano rješenje. Cargo nema dozvolu za rad ali i dalje radi što samo potvrđuje kakvi su legalisti i koliko poštuju zakone, komentira predstavnik grupe građana Bernard Perković, navodeći da građani ne žele u svom susjedstvu noćni klub već ugostiteljski objekt koji radi najviše do ponoći.

- Nama noćni klub u našem dvorištu ne treba. Već sada se konstantno događaju noćni ekscesi, što će tek biti po ljeti. Tko će odgovarati na imovinu građana, pa ovog vikenda je vozilo jednog stanara razbijeno u noćnom ekscesu. S razlogom strahujemo jer sve što smo govorili da će se događati se obistinjuje. Uostalom, uz sva obećanja o programima u klubu na kraju se samo održavaju koncerti, kaže Perković, zaključujući da Cargo očekuju značajni zahvati unutar prostora koji se teško mogu ostvariti u roku od 15 dana.

Naime, Ministarstvo turizma usvojilo je žalbu grupe građana i poništilo rješenje Ureda državne uprave izdano 10. studenog prošle godine, te naložilo vraćanje predmeta na ponovni postupak. U obrazloženju odluke Ministarstva turizma navodi se da se grupa građana žali na pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, pogrešne primjene materijalnog propisa i bitne povrede odredaba postupka. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter