Carel Adriatic u labinsku tvornicu ulaže 5 mil. eura

Nova labinska tvornica zapošljava 13 radnika
Nova labinska tvornica zapošljava 13 radnika

Devet mjeseci otkako se prvi put predstavila javnosti, talijanska tvrtka Carel Adriatic, koja je u međuvremenu uspješno okončala  postupak preuzimanja poslovnih prostorija tvrtke Benetton s kojom su u rujnu mjesecu potpisali kupoprodajni ugovor, upoznala je javnost kako je prvih trinaest djelatnika započelo s proizvodnjom u pogonu te nove tvrtke u poduzetničkoj zoni na Vinežu.

Uz gradonačelnika Tulija Demetliku na predstavljanju su bili  vlasnici Carela Luigi Rossi Luciani i Luigi Nalini, generalni direktor Francesco Nalini, direktor investicija Luca Buia, voditelj labinskog pogona Alberto Fasolo te direktor financija Giuseppe Viscovich.

Da podsjetimo, vodstvo Benettona u Labinu početkom godine priopćilo je da se pogon zatvara, a proizvodnja seli u Osijek. Takvu odluku obrazložili su padom proizvodnje labinske tvornice zbog pada prodaje te da sele u Osijek zato što je tamošnja tvornica starija od labinske i zapošljava više radnika.

Samo par dana nakon toga direktor tvrtke Carell, kojoj je sjedište u Padovi, Luigi Rossi Luciani potvrdio je da se vode pregovori s Benettonom oko kupnje i preuzimanja proizvodne hale. U rujnu je potpisan ugovor, kojim Carel postaje vlasnik nekadašnje hale Benettona te je već krenula i proizvodnja u novoj tvrtci.

Carel se bavi proizvodnjom elektroničkih proizvoda i instrumenata koji se koriste pri ugradnji i kontroli sistema za grijanje i hlađenje te kod sustava koji kontroliraju uštede energije.

Vlasnik Carela Luigi Rossi Luciani istaknuo je da su zadovoljni što su svoje poslovne zadatke ostvarili prema najavama te je najavio da će do kraja 2017. ova labinska tvornica zapošljavati oko 150 radnika. U tom razdoblju planiraju investirati u opremu i nove tehnologije labinskog pogona oko pet milijuna eura. (Napisao i snimio A. ŠĆULAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter