Caravaggia vidjelo više od 25.000 posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbu "S Caravaggiom u Europu/Večera u Emausu iz Pinakoteke Brera u Zagrebu" vidjelo je više od 25.000 posjetitelja Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu od 5. lipnja do 31. kolovoza.

Zadnjeg dana izložbe, Muzej je posjetilo 1.846 posjetitelja, a remek-djelo baroknog slikarstva mogli su vidjeti sve do ponoći.

Zanimljivo je da turisti čine oko osam posto od ukupnog broja posjetitelja. Najviše turista koji su se zanimali za Caravaggia bilo je iz SAD-a, Italije i Francuske, potom iz Engleske, Nizozemske, Rusije, Njemačke i Austrije, ali i iz Japana, Kine, Indije i Brazila.

Iznimnoj posjećenosti izložbe, koja se sastojala od didaktičkih panoa o stvaralaštvu Michelangela Merisija da Caravaggia (1571.- 1610.), o Pinakoteki Brera i baroknom slikarstvu, pridonijela su brojna popratna događanja: kreativne pedagoške radionice, predavanja, cjelovečernji igrani film "Caravaggio" i barokne skladbe Ansambla Antiphonus pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija.

Posudba Caravaggiovog remek djela, osiguranog na 60 milijuna eura, bio je dar Talijanske Republike obilježavanju pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter