Carape stvaraju razne modne price

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svu ste odjecu i obucu idealno iskombinirale, ali jao, pogrešan je bio odabir carapa i rezultat je modni promašaj. Najcešce ne obracamo puno pažnje na carape, posebno ako nosimo hlace. Krivo! U svakom outfitu carape su itekako važne za stvaranje cjelokupne modne slike. Ispravnim odabirom tog pomalo zanemarenog dijela odjece svaka ce od nas moci stvoriti svoju modnu pricu. Kupnja nekoliko pari carapa nece nas dovesti na prosjacki štap, a može biti i jedina investicija u našu zimsku garderobu.

Mreža i cipka

Mrežaste i cipkaste carape uvijek su nosive. Ako u sve to ubacimo i boje, onda su idealne za podizanje raspoloženja. Ispod mrežastih carapa (ocice mogu biti razlicitih velicina, pri cemu one manje ipak bolje izgledaju) navucite one boje kože ili takoder neke žive boje pa ce onda one mrežaste još više doci do izražaja.



Nošenje carapa bez stopala iznad onih mrežastih je takoder jedno od mogucih rješenja da se utoplite. S obzirom da je in moda iz 80-ih godina prošlog stoljeca, takve carape-tajice mogu biti i od sjajnih materijala. Super ce izgledati na duže majice - tunike i cizme iznad koljena, koje su sada najveci hit.

Ako i zimi nosite suknjice, onda su rješenje za vas deblje hulahopke. Neka vam one crne uvijek budu pri ruci. Ali, za modne igre tu su tople carape u crvenoj, ljubicastoj ili plavoj boji.



Iz modne prošlosti išceprkane su i štucne ili nazuvci, poput onih kojima plesaci griju listove na treningu. Oni griju, a kombiniranjem boja s carapama mogu se stvoriti prave male modne poslastice.

Šareno i s uzorcima

Hulahopke škotskog uzorka, s rombovima ili prugaste, one koje preslikavaju šare s mocnih tijela divljih zvijeri ili se poigravaju detaljima s poznatih slika starih majstora i suvremenih umjetnika naprosto ne podnose konkurenciju. Treba ih nositi uz odjecu jednostavnih krojeva i neupadljivih boja. U eksperimentiranje se možete upustiti samo ako imate izuzetno dobro oko za boje. Tada možete posložiti sve u škotskom uzorku, ali tako da konacna slika ne bude papagajski šarena.



Ne zaboravimo ni na dokoljenke, soknice te natkoljenice koje izviruju iznad ruba cizama. Ima "ludih" pamucnih dokoljenki koje bi bile kao one muške da nisu posute štrasom i perlicama pa se pretvaraju u pravi komad nakita na nogama. Šteta bi bilo da ih se ne pokaže gradu i svijetu pa ce ih biti najbolje nositi na balerinke te krace hlace ili minicu.

Dokoljenke zanimljivog uzorka dobro ce se složiti sa salonkama uz ležerne hlace. Baby cipele s platformom voljet ce neutralnu boju carapica. A možete i iznad hulahopki navuci dokoljenke i na sve to obuti sandalu ili štiklu s otvorenim prstima. I neku odjecu iz toplijih dana možete spretno uklopiti u zimsku garderobu, poput traperica do koljena plus neke zanimljive hulahopke s uzorkom.



Obicne hulahopke boje kože su dosadne. Hladni su dani prava prilika da ljepota i raznolikost svijeta carapa dode do punog izražaja. I odjeca koju nosite više godina naprosto ce opet zablistati uz pravu carapu. Na zaboravite ni na one seksi tanke crne carape, koje se nose na haltere, ali ih ostavite za posebne trenutke. Ako se pak želite osjecati seksi svaki dan, nosite samostojece carape ispod hlaca.


Podijeli: Facebook Twiter