Capelli: Kontinuitet kvalitetnih investicija Maistre u rovinjski turizam

Palac gore, ali samo za rezultat - Igor Pamić (V. KOS/CROPIX)
Palac gore, ali samo za rezultat - Igor Pamić (V. KOS/CROPIX)

Ministar turizma Gari Cappelli i istarski župan Valter Flego obišli su danas gradilište rovinjskog hotela Park. Novi hotel nasljednik je istoimenog hotela koji je, zbog ulaska u ovu investiciju, do temelja srušen koncem prošle godine. Otvorenje hotela planirano je za 2018. godinu, a bit će to, prema najavama iz Maistre, luksuzno hotelsko zdanje s pet zvjezdica. Goste je u obilasku gradilišta pratio predsjednik uprave Maistre Tomislav Popović.

Zaokružena priča

- Ovaj projekt za nas je od izuzetnog značaja iz više razloga. Prvo, jer njime zaokružujemo jednu našu priču koju smo počeli davnih dana kad smo se jasno deklarirali da ćemo biti destinacija s četiri i pet zvjezdica. Taj projekt je ne samo važan za Maistru, već i za destinaciju općenito, a mi bez destinacije, odnosno bez Rovinja ne možemo sami funkcionirati. Hotel Park će biti definitivno naš najbolji hotel, dakle hotel koji će nadići standarde koje smo dosad isporučivali našim gostima. Radi se o 209 soba, na izuzetnoj lokaciji, s ovim prekrasnim pogledom na grad. Nadamo se da ćemo uspjeti pratiti dinamiku rokova. Otvaranje hotela je predviđeno negdje u sedmom mjesecu naredne godine i trudit ćemo se to naše obećanje ispoštovati. Međutim, moram podsjetiti da se ovdje radi o investiciji na četrdesetak tisuća kvadrata koje treba izgraditi u relativno kratkom roku i u koju treba utrošiti 650 milijuna kuna koliko je predviđeno za ovaj projekt, kazao je tom prigodom Popović. Hotel se gradi na mjestu s najljepšim pogledom na staru jezgru Rovinja i otok Sv. Katarina, a projekt uključuje i uređivanje cijele šetnice, bazena Delfin i ACI marine. Šetnica će tako biti kompletirana i povezivati hotel Park s hotelima Lone i Monte Mulini te njihovim plažama.

- Srušili smo stari objekt izgrađen početkom sedamdesetih godina koji je bio puno manjih gabarita. Doduše, kapacitetom je bio više-manje na istoj razini, sad ćemo imati 209, a tamo su bile 202 sobe, međutim standardi tih soba u novom objektu bit će daleko viši od onih u sobama starog hotela Park. Radi se o prevrijednoj poziciji i preatraktivnoj zoni da bi njegovali nekakve substandarde koji su ne tako davno bili standardi, ali danas više nisu primjereni ovoj zoni. Dovršetkom hotela Park zaokružit ćemo čitavu zonu razine pet zvjezdica. Infrastrukturu smo pripremili dvije godine unazad, pa tako vidimo da sad imamo jedinstven ulazak u zonu i pristup našim "kapitalcima" u nizu Lone, Monte Mulini i Park, dodao je Popović.

Pravi put

Ministar Cappelli kazao je da su ovakvi projekti izuzetno važni za razvoj hrvatskog turizma te naglasio da je među brojnim investicijama u turistički sektor koje će ove godine težiti više od 820 milijuna eura, ova rovinjska zasigurno među najvećima.

- Ulaganja u turističku industriju su bitna, pa se tako i za narednu godinu planira novih 930 milijuna eura investicija, s tim da će one, kad se otvori mogućnost ulaganja u zdravstveni turizam, vjerojatno biti i veće. Obišli smo gradilište hotela Park i uvjerili se da se radi o kontinuitetu kvalitetnih investicija Maistre u rovinjski turizam. Nakon neke tri milijarde kuna koliko su već uložili u ovu zonu, idu u nove investicije, ne zaustavljaju se i to je dobro i za Rovinj i za hrvatski turizam. Tu je odmah i ACI marina sa svojih 200 vezova i 160 milijuna kuna investicije, a sve skupa odličan je primjer održivog razvoja, odnosno planskog pristupa razvoju grada, marine, hotelskih kapaciteta, enogastronomije i svega onog što ide s tim. To je pravi put kojim i Maistra i Rovinj kroče i mislim da im je budućnost jako dobra, kazao je Capelli.

Istarski župan Valter Flego kazao je da će ova rovinjska, ali i sve ostale investicije u turizmu doprinijeti da Istra ne namjerava živjeti na staroj slavi, već da želi i u budućnosti zadržati i potvrditi svoj status najturističke regije i perjanice hrvatskog turizma.

Hotel Park na šest razina

Hotel Park imati će šest razina, a arhitektonski projekt potpisuje Studio 3LHD, dok je za unutrašnje uređenje angažiran talijanski studio za arhitekturu i dizajn Lissoni. Hotel će, pored toga, imati šest različitih barova i restorana, kao i luksuznih trgovina, a cijela gastro ponuda će se bazirati na lokalnim namirnicama. Wellness i spa protezat će se na 3.800 četvornih metara, a od ostalih usluga raspolagat će dječjim klubom, shopping promenadom s 13 trgovina, garažom za goste, kao i stanicama za punjenje električnih automobila. Multifunkcionalne kongresne dvorane bit će opremljene najnovijom tehnologijom, a bit će tu i tzv. trezor - prostor dizajniran za specijalne evente i prezentacije. (Milan PAVLOVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter