Cannonsi legli bolje od domaće bire


Unatoč tome što se ni sedam sati prije ionako slabo oglašenog koncerta The Cannonsa, koje čine pjevač i gitarist legendarnih The Dublinersa Sean Cannon i sinovi James i Robert, nije znalo hoće li svirke, zbog prijetećih oblaka, uopće biti, pred kultnom pozornicom u starom Labinu okupilo se stotinjak gledatelja, mahom glazbenih sladokusaca koji nisu ostali razočarani.

Pače, osebujna interpretacija uglavnom veselih irskih folk napjeva - uz tri akustične gitare i uplitanje jedne mandoline - u te sparne večeri neobično pustoj starogradskoj jezgri, legla je bolje od ikoje domaće bire.

Opustili su nas Canonnsi u nedjeljni smiraj i poslovično ležernim pristupom - nije ih smetao ni "brisani prostor" pred binom, jer se ekipa sramežljivo "razvukla" po zidićima - o čemu govori i činjenica da su zaradili više pljeska negoli neki izvođači s puno više publike Kod špine.

Čuli smo još nekoliko rock klasika poput "All Along The Watchtower" Jimija Hendrixa ili "A Pair of Brown Eyes" Shanea McGowana. U tim "intermezzima" potpisnik je nešto glasnije dijelio dojmove o koncertu s mladim Labinjanima koji su neko vrijeme radili u Irskoj pa nas je starija gospođa, koja je u svirci uživala sa suprugom, morala stišavati, ma kao da, pobogu, slušamo Maksima Mrvicu, a ne veseljake s Otoka.

Treći Art Daysi, koje je priredila Udruga za mlade Alfa Albona sa Savjetom mladih Grada Labina u starogradskoj jezgri u tri su dana ponudili po tri izložbe i kazališne predstave, četiri radionice, predstavljanja mladih umjetnika te hand-made sajam. (Napisao i snimio Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter