Cannonball Run Europe u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec sedmu godinu za redom stotine vozaca uživaju u uzbudenjima Cannonball Run Europe vožnje. Sudionici ove vožnje moraju u šest dana prijeci put od skoro pet tisuca kilometara diljem Europe, a svi imaju zajednicki cilj - doci prvi, ali uz prosjecnu brzinu vožnje od samo 98 km na sat. Cannonball Run Europe nije utrka, vec vožnja u kojoj sudjeluje širok spektar automobila, od londonskih taksija do Ferrarija, Porschea, Lamborghinija.

Cinjenica da je prošlogodišnji pobjednik bio automobil Smart, govori o tome da brzina ovdje zaista nije presudna. Ruta kojom se vozi nepoznata je svim vozacima, kao i finalna destinacija. Podatke o slijedecoj tocki, te potrebne informacije o zemlji i mjestu u koje dolaze, sudionici dobivaju naknadno tj. jutro prije samog polaska dok hoteli u kojima noce jesu iskljucivo hoteli koji su jedinstveni po kvaliteti smještaja i usluge.

Ime po kojem je utrka dobila ime, Cannonball, potjece od velikog pustolova Erwina G. "Cannonball" Bakera koji je bio rušitelj rekorda u vožnji po neravnom terenu, tzv. krosu. Baker je postavio 143 americka rekorda u vožnjama na velike udaljenosti, ukljucujuci i vožnju 1933. godine kada je vozeci samo 80 km na sat došao od jedne strane americke obale do druge za samo 53 sata i 30 minuta.

Sudionici Cannonball Run Europe došli su u Rovinj. Zaljubljenike u automobile, njih 75, Maistra je ugostila u svom novootvorenom hotelu Monte Mulini. Ove godine Cannonball Run Europe zapocela je 5. srpnja u Velikoj Britaniji, a gdje završava 11. srpnja još uvijek je nepoznanica.


Podijeli: Facebook Twiter