Cannibal Corpse u Vintage Industrial Baru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni death metal band Cannibal Corpse nakon 20 godina nastupit će ponovno u Zagrebu u Vintage Industrial baru u četvrtak, 28. travnja, najavili su organizatori.

Američki death metalci u Zagreb kao predgrupe dovode brazilske kolege Krisiun, koji su dosad triput nastupali u zagrebačkoj Močvari, i norveško/talijanske deathere Hideous Divinity.

Cannibal Corpse stekao je veliku popularnost među ljubiteljima ekstremnog zvuka, dijelom i zbog kontroverzi koje su ih pratile zbog eksplicitnih tekstova i morbidnih artworka. Ukupno su dosad u svijetu prodali više od dva milijuna albuma, čime su postali najprodavaniji death metal sastav u povijesti. Široj publici izvan krugova metalaca postali su poznati nakon nastupa u filmu "Ace Ventura: Šašavi detektiv", gdje su nastupili na inzistiranje Jima Carreya.

Prvi album "Eaten Back To Life" objavili su 1990. za izdavača Metal Blade Records, kojem su ostali vjerni tijekom cijele karijere u kojoj su dosad objavili 13 studijskih albuma, jedan album uživo, dva box seta i četiri video albuma.

Cannibal Corpse svirali su u Zagrebu još 1996. u tadašnjem rock klubu Remetinec, a 1998. su održali koncert u klubu Uljanik u Puli. Osnovani su u Buffalu 1988., a tijekom godina više puta su mijenjali postavu, tako da su jedino basist Alex Webster i bubnjar Paul Mazurkiewic njegovi stalni članovi. U Zagreb sada dolaze u postavi u kojoj su osim Webstera i Mazurkiewica pjevač George "Corpsegrinder" Fisher, te gitaristi Rob Barrett i Pat O'Brien.

Nakon brutalnog paketa death metalaca, Vintage Industrial Bar organizira dvodnevni "Massive Infection" festival za ljubitelje stoner metala, također tvrdog, ali manje ekstremnog zvuka, koji će se održati 4. i 5. svibnja.

Prvog dana nastupit će američki stoner/doom trojac Egypt, koji prvi put dolazi u Hrvatsku, zagrebački progresivno/alternativni rock bend Abroad Experiments, koji je dosad izdao dva studijska albuma, te zagrebački bend (drama).

Drugog dana headliner je američki Elder, trenutno jedan od najpoznatijih i najzanimljivijih psihodeličnih stoner/doom metal bendova, a s njim dolaze i američki heavy/stoner sastav Carousel i Wolfram iz Novog Sada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter