Cannes: Filmaši prikupili 25 milijuna € protiv AIDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujući borbenosti Sharon Stone koja je bila u ulozi voditeljice, američka zaklada za borbu protiv AIDS-a amfAR prikupila je u četvrtak navečer na donatorskoj večeri u Cap d'Antibesu nevjerojatan iznos od 25 milijuna eura, u prigodi canneskog filmskog festivala, priopćio je modni kreator Kenneth Cole.

Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, Janet Jackson, skupina Duran Duran i Kylie Minogue bili su među devetstotinjak gostiju, uglednih osoba i mecena, koji su u hotelu Eden Rocu sudjelovali na toj dobrotvornoj večeri koja se održava već dvadesetu godinu. Na večeri su bili i Shirley Bassey koja je izvela više uspješnica, među kojima i naslovnu pjesmu iz filma o Jamesu Bondu "Goldfinger", Kristin Scott Thomas, producent Harvey Weinstein, Adrien Brody, Francuz Guillaume Canet, Melanie Laurent, Ludivine Sagnier, Audrey Tautou, Paris Hilton i starleta Dita von Teese.

Putovanje u svemir Virgin Galacticom u društvu Leonarda DiCaprija prodano je za 1,2 milijuna eura. Jedan je gost platio 1,5 milijuna eura za nastup u četirima novim filmovima kompanije Weinstein, među kojima u dugometražnom filmu s Leonardom DiCapriom.

Nesvakidašnji odjevni predmeti najuglednijih svjetskih modnih kreatora razgrabljeni su u nekoliko minuta donijevši organizatorima dodatnih 1,2 milijuna eura.

Sharon Stone, Kenneth Cole i producent Harvey Weinstein senzibilizirali su goste večere o potrebi pružanja financijske pomoći istraživanjima o AIDS-u, podsjetivši da ta bolest i danas odnosi mnoge živote i da znanstvenici rade na otkrivanju cjepiva.

Lani je na večeri prikupljeno gotovo 11 milijuna eura. Od 1993. na ovoj gala svečanosti prikupljeno je oko 87 milijuna eura, uključujući i ovogodišnju. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter