"Canarino Furioso" apsolutni pobjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon povratka iz Pesara ovog je tjedna ispred Rovinja, u sklopu 26. medunarodne regate Pesaro - Rovinj - Pesaro, održan i 20. Challenger kup. Unatoc gotovo 60-ak pristiglih krstaša s posadama (u svim klasama) iz Pesara u Rovinj, na startu Challenger kupa pojavilo se tek njih sedam, dok su ostali zbog najave jakog juga odustali i otplovili natrag prema Pesaru.

Tu cinjenicu dobro je iskoristila domaca posada našeg najtrofejnijeg skipera Borisa Radolovica Šepa i njegovog nadaleko poznatog regatnog krstaša "Canarino Furioso II" (JK Uljanik Plovidba), odnijevši apsolutnu pobjedu u svojoj klasi. Uz njega, odlican rezultat u obje regate ostvario je i domaci skiper iz Rovinja Jura Iskra na jedrilici "AAI".

Posada krstaša "Canarino Furioso II" u svojoj je klasi apsolutni pobjednik i u sklopu 26. medunarodne regate Rovinj - Pesaro - Rovinj.

Do Pesara i natrag odlican rezultat i rekord u svojoj klasi (9 sati i 20 minuta) Radolovic je ostvario uz pomoc Saše Marinovica, Marija Kalogjere, Kristijana Orlica i Branka Sangalettija, a posadu je "pokrpao" i dvojicom jedrilicara, izvjesnim Markom iz Rovinja i Mladenom iz Pule.

U klasi najvecih plovila na Challenger kupu najbolji rezultat ostvarila je posada super modernog karbonskog krstaša iz Italije "Isa".


Podijeli: Facebook Twiter